Hun reddede Danmark: Vi fejrer uafgjort som en sejr

Susan Thorsgaard sørgede for uafgjort mod Rumænien med sin scoring få sekunder før slutfløjt

Men en udligning til allersidst sikrede Susan Thorsgaard Danmark et enkelt point mod Rumænien. (Foto: Lars Poulsen)
Men en udligning til allersidst sikrede Susan Thorsgaard Danmark et enkelt point mod Rumænien. (Foto: Lars Poulsen)

Stregspilleren Susan Thorsgaard er den store helt i den danske EM-lejr, efter at hun i kampens sidste sekunder sørgede for en meget vigtig udligning til 29-29 mod Rumænien tirsdag aften.

Forskellen på nul og et point kan blive kæmpestor i det videre forløb, og derfor blev der også jublet i omklædningsrummet efter den dramatiske afslutning, fortæller Thorsgaard.

- Det var meget vigtigt at få det ene point. Vi fejrede det også, som om vi havde fået to, da vi kom ud i omklædningsrummet. Som hold giver det meget selvtillid at komme tilbage, når man har været nede i sækken, siger hun.

Maria Fisker jubler med Stine Jørgensen, to af de bedste danske spillere i den uafgjorte kam mod Rumænien. (Foto: Lars Poulsen) Håndbold Dansk point i ekstrem gyser

Og nede i sækken var danskerne, der flere gange i første halvleg var bagud med fem mål, men efter pausen åd de stille og roligt af Rumæniens forspring.

Bagud 28-29 med otte sekunder tilbage på uret fandt Louise Burgaard Thorsgaard med den perfekte frispilning, og så kunne FCM-stregen redde den danske aften.

- Det var nogle meget hektiske sekunder. Vi skulle gøre alt for at få det ene point, og vi spillede syv mod seks.

- Vi vidste godt, hvilket system, der skulle køres. Jeg tænkte bare, at jeg skulle sørge for at gribe bolden, og så skulle jeg gøre alt for at score, fortæller Thorsgaard, der ikke var klar over, hvor lang tid, der var tilbage.

Håndbold TV: Mulles madkamp - Her nakker hun jule-frugt

- Jeg ville skynde mig tilbage i forsvaret, da jeg havde scoret, men i stedet fik jeg en kæmpe krammer. Og så forstod jeg, at tiden var udløbet.

- Det var en fysisk hård kamp, hvor vi haltede efter, men vi fightede og fightede og gav aldrig op. Vi spillede godt i perioder, og vi kan tage meget moral med fra denne kamp, siger hun.

0 kommentarer
Vis kommentarer