Hun-ulvene skambed de evige rivaler

FC Midtjylland klar til DM-finalerne mod Team Esbjerg efter to sikre sejre over de gamle rivaler fra Viborg

FCM er klar til DM-finale efter storsejr over Viborg. (Foto: Michael Drost-Hansen)
FCM er klar til DM-finale efter storsejr over Viborg. (Foto: Michael Drost-Hansen)

IKAST (Ekstra Bladet): DM-finalen for kvindelige harpiks-udøvere bliver en gentagelse af den fra i fjor. Team Esbjerg mod FC Midtjylland.

Det står fast, efter FC Midtjylland i den anden semifinale-kamp på hjemmebane udmanøvrerede Viborg sikkert med 29-20 – og Team Esbjerg i stort drama med rødt kort lørdag eftermiddag smadrede Team Tvis Holstebro med hele 12 scoringer.

Som med så meget andet i dansk håndbold, er der ikke meget, der bliver planlagt langt fanden i vold ud i fremtiden – bl.a. fordi Team Tvis Holstebro på søndag spiller den første af to europæiske cup-finaler mod russiske Lada. Men eftersom nordvestjyderne nu er henvist til at drible en tur om sæsonens bronzemedaljer mod Viborg, kan DM-finalerne afvikles efter følgende skema:

Søndag den 1. maj: FCM-Esbjerg og den 5. maj det modsatte opgør, hvor fiskerpigerne har hjemmebanefordel takket være sejren i grundspillet.

Der var på forhånd ikke lagt op til den allerstørste spænding i Ikast, efter som FCM havde vundet det første opgør over de evige og gamle rivaler i Viborg 26-23. FCM med en stærkt spillende Sabine Englert i målet tog hurtigt afstand med yderligere tre, men blev hårdt ramt af en udvisning til Stine Jørgensen. Den udnyttede Viborg til to reduceringer – bl.a. på et perfekt missil i tomt mål fra landsholds-keeper Rikke Poulsen.

Arkivfoto: Anita Graversen Håndbold Team Esbjerg-stjerne slipper for karantæne i DM-finale

Hun havde ikke ciffermæssigt lige så mange redninger som Sabine Englert, der profiterede af et stærkt FCM-forsvar med voldsomt pres på Viborg-skytterne – men den danske landsholdsmålmand havde store redninger på helt frie skud og spillede en afgørende rolle i, at gæsterne kunne holde værterne fra fadet scoringsmæssigt i en periode på over ti minutter.

5-2 blev til 5-6, men efter 20 minutter og 7-7 måtte Viborg slippe. Spillerne gik til pause med FCM i front 12-8, hvilket siger den del om de problemer, Rikke Skov og Co. havde med at score fra distancen. Viborg-veteranen var ofte presset til at åbne udefra – og nåede op på hele 13 forsøg til tre scoringer.

Anden halvleg var blottet for spænding. FCM holdt gæsterne i et jerngreb, og føringen var aldrig på under fire mål og ofte flere. Louise Burgaard, der har været væk i ugevis med stress, fik spilletid i begge halvlege. Efter tre afbrænder inden pausen kom hun stærkt igen med fire pletskud i rap i anden.

Estavana Polman kunne ikke spille semifinalen mod Tvis til ende. Team Esbjerg endte dog alligevel med at vinde komfortabelt og sikre sig billet til finalen. (Foto: Anita Graversen) Håndbold Esbjerg smadrer Tvis trods stjernes røde kort

Kvindernes slutspil har hidtil ikke kunnet levere varen, når det handler om topspænding – men nu kommer det! Team Esbjerg mod FC Midtjylland er målt over sæsonen – og på formen lige nu – den eneste rigtige finale!

2 kommentarer
Vis kommentarer