Hvidt: Slutspillet er unfair

Men målmanden gider ikke bruge energi på diskussionen, for systemet bliver alligevel ikke ændret, siger han efter storkamp

At en hel sæson bliver afgjort over et par sidste kampe er egentlig ikke fair, mener KIF-målmand Kasper Hvidt. (Foto: Rasmus Flindt Pedersen)
At en hel sæson bliver afgjort over et par sidste kampe er egentlig ikke fair, mener KIF-målmand Kasper Hvidt. (Foto: Rasmus Flindt Pedersen)

BRØNDBY (Ekstra Bladet): Kasper Hvidt havde blomster med hjem til konen. Veteranen blev fuldt fortjent kåret som kampens spiller, da KIF Kolding København uddelte en solid røvfuld til Skjern – og dermed fik hævn oven på nederlaget til vestjyderne i sidste søndags pokal-semifinale i Aalborg.

Men Kasper Hvidt syntes nu ikke, han og holdkammerater havde noget, de skulle bevise:

- Næ. Pokalturneringen er jo slut, og nu er vi i gang med slutspillet – og det er det, der tæller for os, siger målmanden, der dog godt vil medgive, at KIF-mandskabet  var toptunet og godt tændt fra start i kampen, som de jyske københavnere vandt 31-20 efter at have kørt dødsdrom med de bovlamme og efterhånden modløse Skjernspillere. En føring på 27-13 er ikke hverdagskost på de kanter.

- Sæsonen tager ti måneder, men det hele bliver stort set afgjort i denne uge, så hvis man ikke er tændt nu, så kan det hele være ødelagt. Vi spiller tre af seks kampe på en uge, så der skal man helst ikke dumme sig, siger Kasper Hvidt.

- Når vores hold er fokuseret som i dag, så har vi rigtigt gode chancer for at blive danske mestre igen. Vi lavede færre fejl i dag end sidste lørdag i Aalborg, og det blev afgørende. Deroppe var det rent faktisk kun i et kvarter, vi slækkede, men det var desværre nok for dem, fordi vi deroppe forærede fire-fem mål væk på åbne kontrachancer. De fejl begik vi ikke i dag, siger keeperen.

Se også: Kasper Hvidt fik sin hævn

Diskussionen om slutspillet er blusset op igen, efter KIF-direktør Jens Boesen har slået fast, at han er træt af det og vil have mesterskabet afgjort som en turnering, så de danske mestre også er dem, der har været bedst over en sæson – og ikke bare heldige og eksempelvis undgået skader på vitale posistioner.

- Der er plusser og minusser. Jeg synes, det er gavnligt for alle håndboldspillere, at den første kamp er lige så vigtig som den sidste. Jeg tror, de fleste, der kan li’ håndbold, glæder sig helt vildt til mandag aften, når THW Kiel og Rhein Neckar Löwen mødes – og sådan nogle kampe går vi jo glip af i Danmark. Jeg tror, alle spillere bliver hærdet af, at de første otte måneder af sæsonen er lige så vigtige som det, der sker i denne uge.

- Der er for meget arbejde, der ikke tæller. Otte af ti måneder tæller groft sagt ikke, og det synes jeg, man burde se på. Men jeg kan jo godt se, at så har nummer otte jo ikke en chance for at blive danmarksmester. Men spørgsmålet er vel også, om den chance overhovedet bør eksistere.

Der er formentlig nogle plusser ved denne form, men jeg kan bare ikke se dem. Vi skal selvfølgelig også sige, at vi synes, det er noget lort, fordi vi har vundet grundspillet tre år i træk. Vi har selvfølgelig nogle fordele, men det er vel også okay fair i et sportsligt set unfair system, siger Kasper Hvidt og tilføjer:

- Men jeg gider altså heller ikke bruge voldsom energi på det, for det slutspil får vi ikke ændret!

Se også: Sprængt sene gør ende på norsk stjernes karriere i Danmark

Med storsejren over Skjern har KIF Kolding København lagt sig solidt i spidsen for den ene slutspils-gruppe med seks point.

- En sejr yderligere kan være nok, siger cheftræner Aron Kristjansson.

Islændingen er slet ikke i tvivl om, at pokalskuffelsen i Aalborg blev jævnet med jorden i Brøndby.

- Det gjorde ondt at ryge ud af Champions League og pokalturneringen med ganske få dages mellemrum, og spillerne var ekstremt fokuserede, skarpe og klar fra start, siger Aron Kristjansson.

KIF kan onsdag i Holstebro sikre sig adgang til semifinalerne, men de øvrige kampe bliver ikke nogen walk-over, garanterer Aron Kristjansson:

- Vi vil vinde det hele, så vi slutter som etter i puljen med de fordele, det giver, siger han.

1 kommentar
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere