Hvis alt går vel: De venter på Danmark

Lykkes det for Nikolaj Jacobsen at bugsere Danmark videre, så venter ubesejrede Slovenien i første mellemrunde-kamp på fredag

Dem kommer du til at hade - Jan Jensen udpeger slutrundens de fem største bisser. Producer: Lasse Brøndal

Mens danske håndboldfans holder vejret indtil onsdag aften og krydser fingre for en islandsk sejr over Ungarn, så blev de kommende modstandere i en eventuel dansk mellemrunde fundet tirsdag aften i Malmø og Trondheim.

Klarer de detroniserede danske gulddrenge sig videre, ser kampprogrammet således ud.

  • Fredag 17. januar Slovenien
  • Søndag 19. januar Portugal
  • Tirsdag 21. januar Norge
  • Onsdag 22. januar Sverige

I Norge var der ikke spænding om, hvem der skulle gå videre fra gruppe D. Hjemmenationen og Portugal var inden deres indbyrdes opgør sikker på at gå videre.

Til gengæld spillede man om to point til regnskabet i mellemrunden. Her udnyttede Norge sin sidste hjemmebanefordel ved EM - seks minutter inde i anden halvleg var Portugal bagud med 15-21. Seks mål var også forskellen, da sluthornet brummede. Norge vandt 34-28.

Artiklen fortsætter under billedet

Finder Mikkel Hansen målhammeren frem onsdag aften. Foto: Lars Poulsen
Finder Mikkel Hansen målhammeren frem onsdag aften. Foto: Lars Poulsen
 

I Gruppe F kunne alle fire hold sikre sig adgang til mellemrunden inden de to sidste gruppekampe.

I den første kamp uddelte Slovenien returbilletter til Schweiz. Balkan-holdet, der altså venter Danmark i første mellemrundekamp, har ikke tabt ved EM. De førte solidt allerede midt i første halvleg og vandt 29-25. Det resultat gjorde også vejen lettere for de svenske værter - selv et nederlag på ni mål til Polen ville sikre Sverige adgang til næste runde.

Selv om de polske spillere kæmpede for miraklet blev det aldrig rigtig spændende.

Holdene skiftedes til at føre, og ved pausen førte Sverige med en pind. Polakkerne sendte de danske spillere end advarsel - selv om de kun havde en tynd teoretisk mulighed for avancement gav de aldrig op - måske russerne bliver lige så kamp ivrige mod Danmark onsdag aften. Sverige vandt 28-26.

Norge og Slovenien får to point med til mellemrunden. Sverige, Portugal indleder uden point. Kvalificerer Danmark sig også, står danskerne også på bar bund, inden de fire kampe.

Nu er modstanderne klar - tilbage står om Mikkel Hansen og co. får alle de danske fans, der har sikret sig billet til mellemrunde-kampene i Malmö Arena, til at ånde lettet op.

Den anden mellemrunde-gruppe består af Kroatien, Hviderusland, Østrig, Tjekkiet, Spanien og Tyskland.

Gudjón Valur Sigurdsson måtte gøre det klar på pressemødet, at Island ikke spiller for Danmark. Foto: Marko Djurica/Ritzau Scanpix Håndbold Fik nok på pressemøde: - Det er sagt med al respekt

15 kommentarer
Vis kommentarer