Hyldet for storspil: - Landin er sensationel

Niklas Landin beskrives som 'sensationel', 'overlegen' og i 'storform' efter sine 19 redninger på spansk grund i europæisk kæmpesejr til THW Kiel

Niklas Landin fortsætter sit storspil fra landsholdet hos THW Kiel. Foto: Anita Graversen
Niklas Landin fortsætter sit storspil fra landsholdet hos THW Kiel. Foto: Anita Graversen

Det er efterhånden to uger siden, at Niklas Landin og de øvrige håndboldlandsholdsspillere blev hyldet som verdensmestre efter en magtdemonstration på hjemmebane i Boxen.

Men den danske målmand fortsætter tilsyneladende storformen. Søndag aften var Landin den store spiller, da han sammen med sin tyske klub THW Kiel vandt 33-22 på udebane i EHF Cuppens gruppespil mod spanske Fraikin Granollers.

- Efter en god start var hjemmeholdet foran 10-7, men ved pausen var de alligevel bagud 11-18 takket være et forsvar og en sensationel Niklas Landin, lyder det i den spanske avis El Mundo Deportivo.

- Kiel ændrede deres forsvar, og Landin blev en næsten uoverstigelig mur for de lokale spillere, skriver avisen videre.

Danskeren diskede op med redninger på stribe i kampen, og også hos det internationale håndbold-site Handball-world.com er der ros.

- Niklas Landin viste sig frem i VM-form og med talrige redninger forhindrede han, at Kiel kom større bagud i starten.

- Senere tillod Landin bare en enkelt scoring i en periode på 15 minutter, lyder det videre, og mediet bruger ord som 'storform' og 'overlegen' om Landin.

Også THW Kiels egen hjemmeside roser danskeren.

- Niklas Landin var overlegen, og han reddede 19 bolde, hvilket gjorde ham til matchvinder, lyder det.

Landins makker, den tyske landsholdsmålmand Andreas Wolff, kom blot ind til tre straffekast og fik sig en enkelt redning, mens hjemmeholdets målmænd blot nåede otte redninger.

Med sejren er Kiel kommet godt fra start i EHF Cup-gruppen, hvor GOG allerede lørdag vandt gruppens anden kamp med 31-28 ude mod polske Azoty-Pulawy.

Allerede inden kampen talte Landin varmt om turneringen, der ellers er sekundær i forhold til den Champions League-turnering, som Kiel plejer at spille.

- Det er vores chance for at spille international håndbold denne sæson og vinde en europæisk titel, og da vi ikke har så mange kampe, som vi har i en Champions League-sæson, så er det fysiske pres ikke så stort, sagde Landin.

- Selvfølgelig går vi efter at vinde turneringen, ikke mindst efter det kom frem, at finalen spilles i Kiel.

- Vores hold bør være stærkt nok til at nå det, og chancen for at spille gør os blot endnu mere sultne efter at gå hele vejen, sagde Landin.

Landin var ikke den eneste VM-helt, der var i aktion søndag.

Mikkel Hansen sammen med Paris SG vandt 34-32 ude mod Tremblay, og dermed spillede de forsvarende mestre sig i kvartfinalen i den franske pokalturnering.

Den danske VM-topscorer var allerede i europæisk klubaktion torsdag aften, hvor man vandt 35-31 ude mod Nantes efter blandt andre 12 danskerscoringer i alt fra Mikkel Hansen og Henrik Toft Hansen.

PSG fører deres Champions League-pulje med fem point ned til nummer to med tre runder igen.

Sport og Spil Kæmpe-galleri: Guld, baby

Foto: Ritzau Scanpix Sport og Spil Helt tæt på GULD-heltene: Pengene, hemmelighederne og familien

Bent Nyegaard har endnu engang guidet danskerne sikkert gennem en håndbold-slutrunde. Foto: Jens Dresling Sport og Spil Hele Danmarks håndbold-Bent: Jeg siger altid min mening

Håndbold Landin med ekstrem redning: - Det er fuldstændig vildt!

Håndbold Banker landstræneren: Sjældent Landin-mål i storkamp

2 kommentarer
Vis kommentarer