Imponerede mod giganterne: Denne dansker er lige til EM-holdet

Lasse Andersson skød sig endnu tættere på et skifte til FC Barcelona, da han imponerede under KIF Koldings Københavns visit

Lasse Andersson har ikke kun imponeret i Champions League, men også vist fornemme prøver på sin kunnen i den hjemlige liga. Her i en kamp mod Odder. (Arkivfoto: Ernst van Norde)
Lasse Andersson har ikke kun imponeret i Champions League, men også vist fornemme prøver på sin kunnen i den hjemlige liga. Her i en kamp mod Odder. (Arkivfoto: Ernst van Norde)

Landstræner Gudmundur Gudmundsson er snart den eneste, som ikke kan få øje på, at Lasse Andersson er Danmarks næste stjerne.

Og måske den næste dansker i Barcelona.

Interessen for den 21 årige storspilelr i svøb kan ikke være blevet mindre efter aftenens Champions League opgør i Palau Blaugrana, hvor han lige som mod makedonske Vardar gav adskillige prøver på sine store evner.

Med otte mål  fik Lasse Andersson sat stort aftryk på en kamp, som blev meget mere spændende end forventet.

Især starten af kampen skød stortalentet den spanske landsholdsmålmand Gonzalo de Vargas vind og skæv, og det var stærkt medvirkende til, at KIF Kolding København ikke blev slagtet.

Tværtimod kan de 14-dobbelte danske mestre rejse hjem med meget mere end æren i behold.

Se også: Tæt på historisk sensation: Danskere havde FC Barcelona i knæ

Barcelona gik hårdt til værks for at stoppe Lasse Andersson i kampen.

Efter først at have prøvet med mandsopdækning, slog den franske slugger, verdensmesteren  Cedric Sorhiando ham ned i slutfasen og fik to minutter.

Savnet af et halvt hold betød, at sensationen udeblev og Barcelona i de sidste minutter fik reddet en tre måls sejr hjem på 28-25..

Det er ingen hemmelighed, at verdens mest vindende hold allerede har et godt øje til Lasse Andersson ved bl. a. at hjælpe med 'genopbygge' ham efter hans operation for to springerknæ med et halvanden uge langt ophold i Barcelona.

Nu har Barcelona ved selvsyn set, hvad årets rookie to år i træk i Champions League kan levere.

Når det danske EM-hold om halvanden uge skal spille Golden League i Norge, som igen er sidste mulighed for at teste emner til EM i Polen, skal Lasse Andersson en eller anden mærkværdig grund i stedet af sted med udviklingslandsholdet til en turnering i Polen.

Først med 11 minutter tilbage af opgøret kom kæmpefavoritterne fra Barcelona foran første gang i opgøret mod et amputeret dansk mandskab med et halvt hold åpå listen med skadede spillere.

Se også: Blev tilbudt verdensmester: Derfor afslog KIF Kolding København

Selv om kræfterne var ved at slippe op, prøvede KIF Kolding København at hænge på, men det endte som forventet med en Barcelona-sejr.

Kampen fik en uvirkelig start med et undertippet KIF Kolding København, der for alvor fik lagt fra land og løb Champions League-mestrene over ende.

Efter et kvarter førte de danske mestre med 10-2, og det var surrealistisk, at sportschef Lasse Boesen måtte tage et billede af måltavlen til minde.

Udover unge Lasse Andersson var den fyrede landsholdsspiller Bo Spellerberg godt skydende, så KIF Kolding København kunne i starten høste af Kasper Hvidts flotte gensyn med sin gamle hjemmebane.

I en lang periode var den tidligere Barcelona-målmand nærmest umulig at passere.

Da Barcelona fik sendt A-kæden anført af storskytterne, Filip Jicha og Kiril Lazarov på kampen, åd Champions League-mestrene sig langsomt ind på KIF Kolding København, som overlevede en spansk lynstart på 2. halvleg og førte med et par mål, inden Barcelona med tre mål i træk efter nogle fæle danske afbrændere kom i front.

Det var dog først med 2 1/2 minut tilbage, at Barcelona kunne ånde lettet og føle sig sikker på endnu en hjemmesejr.

0 kommentarer
Vis kommentarer