Imponeret finalemodstander: Danmark spillede helt sindssygt!

Efter at have gjort det tyske publikum tavst, håber Norge at gøre det samme med danskerne i Boxen på søndag.

Norge var glade, men også dybt imponerede over det spil, Danmark havde vist i 1. halvleg. Foto: Ritzau Scanpix
Norge var glade, men også dybt imponerede over det spil, Danmark havde vist i 1. halvleg. Foto: Ritzau Scanpix

Efter en 31-25-sejr over Tyskland i en heksekedel i Hamburg er det norske håndboldlandshold klar til sin anden VM-finale i træk.

Og for nordmændene er det en regulær drømmefinale, der venter i Herning på søndag.

- Ja, det er det absolut. Nu kan vi få en revanche. Det var dejligt at slå tyskerne i Tyskland, og det vil være endnu bedre at slå danskerne i Danmark i en VM-finale, siger bagspilleren Espen Lie Hansen.

De to lande mødtes også i den indledende runde, hvor Danmark vandt 30-26 efter en stor føring undervejs.

Nordmændene er overbevist om, at de har lært noget af den dukkert, og at de kan skabe en langt bedre kamp på søndag.

- Det tror jeg bestemt, siger playmakeren Gøran Johannessen, der indtil sidste sommer spillede klubhåndbold i GOG.

- Mod Tyskland viste vi, at vi har et hold, der står sammen, og vi ramte et dejligt niveau i vores forsvarsspil.

Foto: Ritzau Scanpix
Foto: Ritzau Scanpix
 

- Hvis vi kan gøre det samme mod Danmark og få stoppet Mikkel Hansen og Rasmus Lauge, så har vi gode muligheder, siger han.

Johannessen var med på det norske hold, der for to år siden tabte VM-finalen til Frankrig. Nu er det Norges tur til at træde op på verdenshåndboldens øverste trin, mener han.

- Nu vil jeg bare vinde guld. Vi har ikke vundet guld tidligere. Vi har været i en finale. Der fik vi sølv, og vi blev enige om, at næste gang skulle vi tage guld. Så enkelt er det, siger han.

Han er dog klar over, at der venter en vanskelig opgave mod Danmark. Johannessen nåede at se halvdelen af Danmarks kamp mod Frankrig i tv, inden der var afgang til hallen.

Han er svært imponeret af det, danskerne præsterede.

- Jeg så første halvleg, og den var vanvittig. Altså helt sindssyg. Men jeg håber og tror, at de ikke kan ramme det niveau to gange i træk, for det er da noget af det vildeste, jeg har set i lang, lang tid, siger Gøran Johannessen.

VM-finalen mellem Danmark og Norge spilles klokken 17.30 på søndag.

Magnus Abelvik Rød var i hopla, hvilket var stærkt medvirkende til, at Norge besejrede Tyskland i VM-semifinalen. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix Håndbold Norge banker Tyskland - klar til Danmark i VM-finalen

Mikkel Hansen har meget at smile af efter en forrygende præstation mod Frankrig. Foto: Jens Dresling Håndbold Slagne franskmænd bøjer sig i støvet: Storhylder Mikkel Hansen

Henrik Møllgaard, Anders Zachariassen, Morten Olsen og Simon Hald i jubel, da sejren over Frankrig er en kendsgerning. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix Håndbold Don Olsen af Hamborg: De blev pisse-irriterede på hinanden

10 kommentarer
Vis kommentarer