Intern regel kan stoppe Noras EM-drøm

Intern regel på det norske landshold kan gøre, at Nora Mørk misser decembers EM-slutrunde i håndbold

Nora Mørk blev skadet i Champions League, og selvom hun bliver klar kan hun misse EM. Screenshot: TV3 Sport
Nora Mørk blev skadet i Champions League, og selvom hun bliver klar kan hun misse EM. Screenshot: TV3 Sport

Håndbold Mareridtet totalt for Nora Mørk

I mandags blev Nora Mørk båret fra banen med en korsbåndsskade i Champions League-kampen for Györi mod danske Nykøbing, og dermed er verdens bedste håndboldspiller færdig for sæsonen og ude i mellem seks og ni måneder.

Men selvom hun skulle nå at komme tilbage på banen i fin tid inden december måneds EM-slutrunde, så er det ikke sikkert, at hun kommer med til EM, og det skyldes en særlig regel på det norske landshold.

- På landsholdet er man optaget af, at man skal have et knæ efter karrieren. De har præcise tests for at tjekke, at tingene er, som de skal være, og at styrken i knæet er godt. Normalt er det en regel om, at der skal være gået et år, før man kan spille på landsholdet efter korsbåndsskader, siger den tidligere landsholdsspiller Karoline Dyhre Breivang til VG.

Og den nuværende norske landsholdslæge Anne Froholdt bekræfter reglen.

- Vi risikerer ikke noget med Nora Mørk. Hun har en skadeshistorisk, som vi må have med i bagagen. Hendes helbred er vigtigere end, at hun spiller EM, siger Froholdt.

- Men det bliver nok en diskussion med hende og ledelsen. Og lægeteamets beslutning vejer selvfølgelig tungt, siger Froholdt.

Ulrik Wilbek og Gudmundur Gudmundsson i april inden OL 2016, hvor alt endnu var godt. Foto: Ernst van Norde Håndbold Gudmundur taler OL-konflikt: Nu vil han mødes med Wilbek

Artiklen fortsætter under billederne

Måske misser Nora Mørk vinterens EM, selvom hun skulle blive klar. Foto: Lars Poulsen
Måske misser Nora Mørk vinterens EM, selvom hun skulle blive klar. Foto: Lars Poulsen

Nora Mørk i den norske landsholdsdragt. Foto: All Over
Nora Mørk i den norske landsholdsdragt. Foto: All Over
 

Maibritt Kviesgaard stopper karrieren, ligesom flere andre fra forrige sæsons danske mestre. Foto: Jens Dresling Håndbold Mere end 100 landskampe: Nu stopper håndboldhelt karrieren

Linnéa Claeson er fortid i Danmark. Foto: Anders Brohus Håndbold Færdig i Danmark: Håndboldens sex-aktivist stopper

Argumentet for et-års-reglen er, at det erfaringsmæssigt tager lang tid, før vævet i knæet er stærkt igen. Men lægen erkender, at der er forskel på de forskellige spilleres korsbånd og slår fast, at der endnu ikke er taget en definitiv beslutning.

- Der er en risiko for, at hun kan blive for ivrig i starten. Vi må holde hende stramt i tøjlerne. Måske kommer EM lige tidligt nok, men vi vil ikke afskrive noget, siger Froholdt.

Karoline Dyhre Breivang ødelagde i sin tid korsbåndene i begge knæ og var så småt tilbage efter ni måneder, men var først fuldt ud tilbage efter et år, og hun er glad for, at hun tog sig god tid.

- Jeg tror, at det hjalp mig til at kunne fortsætte karrieren længe, siger hun i dag.

Nora Mørk har tidligere misset tre mesterskaber med knæproblomer, og her var diagnosen 'springerknæ'.

Håndbold Skreg i smerte: Nora båret fra arenaen

Håndbold Kæreste med finale-topscorer: Dansker var starstruck

Nora Mørk til højre. Foto: Lars Poulsen Håndbold Kvindelig stjernes nøgenbilleder stjålet: Nu deler herrelandsholdet dem

Håndbold Absurde scener: Nikolaj uddeler historiske smæk!

25 kommentarer
Vis kommentarer