Island holder liv i drømmen om medaljer

Montenegro gjorde ikke meget modstand, så Island vandt sikkert og skal nu håbe på dansk sejr over Frankrig

Som de fleste andre havde Montenegro svært ved at styre islandske Ómar Ingi Magnússon, som scorede 11 mål. Foto: Bernadett Szabo/Reuters
Som de fleste andre havde Montenegro svært ved at styre islandske Ómar Ingi Magnússon, som scorede 11 mål. Foto: Bernadett Szabo/Reuters
Følg Håndbold

Island havde kniven for struben, men det rørte ikke de hårdføre håndboldspillere fra vulkanøen.

Onsdag sørgede de for at lægge maksimalt pres på Frankrig i kampen om en plads i semifinalen ved EM i herrehåndbold.

Uden synderlige problemer vandt Island med 34-24 over Montenegro.

Det betyder, at Frankrig senere onsdag skal slå Danmark eller få uafgjort for at indløse billet til EM-semifinalen. Sker det ikke, skal Island kæmpe om medaljer.

Danmark, som allerede er sikker på avancement, mødes med Frankrig klokken 20.30.

Island overlod ikke alverden til tilfældighederne, og Montenegro gjorde ikke meget for at yde en modstand, der kunne overrumple islændingene.

Det var tilfældet, selv om montenegrinerne havde chancen for at komme i en situation, hvor de kunne kvalificere sig til VM. I stedet så de slidte ud, og Island havde det let.

Den islandske maskine fik dog en ridse i lakken. Den store stjerne Aron Palmarsson var tilbage på holdkortet efter coronasmitte, men allerede inden det tiende minut forlod han hallen med en skade.

Men så var det godt, at Ómar Ingi Magnússon ikke er uvant med at gå forrest for sin nation. Fra sin højre back sendte han fem bolde i kassen før pausefløjt.

I den anden ende diskede Viktor Hallgrimsson op med otte redninger og havde dermed en redningsprocent på 50 i første halvleg - det er ikke så ringe endda.

Island var foran med 17-8 ved pausen.

Efter pausen fik Montenegro en udmærket start, mens Island sløsede en smule. Montenegrinerne havde i første halvleg virket, som om de ikke gad være i hallen i Budapest, men det blev en tand bedre.

Dog ikke godt nok. Island fik hurtigt styr på tingene, Ómar Ingi Magnússon scorede igen mål på samlebånd, og Montenegro knækkede.

I aftenens anden kamp spillede Holland og Kroatien uafgjort. Opgøret endte 28-28. Begge hold havde udspillet deres chance for at gå videre fra mellemrunden.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Støjberg er dansk politiks nye protest-dronning

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind