Island smadret i dansk magtdemonstration

Mikkel Hansen havde en halvsløj dag i Aarhus, men periodisk storspil og fine præstationer giver landstræneren et kæmpestort problem: Hvem skal ikke med til VM

AARHUS (Ekstra Bladet): Så skulle Island vist være vulkaniseret!

En rå dansk magtdemonstration truede med fuldstændigt at pulverisere sagaøens skadesramte helte, der så ofte har gjort livet svært for de rød-hvide – islændinge har det med at få ild i øjnene, når de render ind i Danmark.

Men denne aften – not!

Danmark gaflede en kæmpe-sejr med på rejsen mod Eiffeltårnet. 34-26 efter 19-11 ved pausen – og nu kan de bare komme an, modstanderne i Bercy Hallen ved Seine-kanten.

Danmark storsejrede på flunkende flot angrebsspil med millimeter-præcise, veltimede og knivskarpe afleveringer, der ofte lå forbløffende få negle-længder fra en glubsk islandsk finger eller næve. Masser af speed i fødderne, fart i bolden, talrige pladsskifter og sindrige og indimellem sindssygt flotte kombinationer.

Lasse Svan var en af de bedste danske spillere mod Island. Foto: Claus Bonnerup
Lasse Svan var en af de bedste danske spillere mod Island. Foto: Claus Bonnerup

19-11 ved pausen… Det bliver sgu svært at bevare pessimismen, inden Danmark allerede på fredag kaster sig ud i togtet mod en ny finale og måske… Det VM-guld, vi to gange forgæves har rakt ud efter.

Formen fejler i hvert fald ikke noget, offensivt svinger det fornemt, A-kæden er sat og alle kender deres roller, og vi skulle 18 minutter ind i kampen for at finde den første tekniske fejl begået af en dansker.

Niklas Landin tog fantastisk fra i målet. 10 parader og næsten 50 i rednings-procent i anførerens ene halvleg.

Gudmundur Gudmundsson er altid nervøs før den sidste testkamp – formentlig som enhver anden landstræner. Det er altid i det sidste opgør før en slutrunde, de helt afgørende og ubelejlige skader har det med at stille sig i kø.

Så islændingen var lige så  betænkelig som Niklas Landin, da René Toft efter en heroisk bold-erobring, hvor han kastede sit Empire State Building-tunge korpus mod gulvet og erobrede en bold, tog sig til et åbenbart overstrakt knæ. Men efter et par læg- og knæ-stræk kunne spille videre.

Lasse Svan fik også et skrub i en forsvars-aktion, men haltede hurtigt videre, og Kasper Søndergaard måtte have fysioterapeut Peter Poulsen til at flå heftigt i en finger – hvorefter Skjern-flækkeren kastede sig i aktion igen.

Gudmundur Gudmondsson ventes at udtage det endelige VM-hold mandag eftermiddag. Foto: Claus Bonnerup
Gudmundur Gudmondsson ventes at udtage det endelige VM-hold mandag eftermiddag. Foto: Claus Bonnerup

Eneste sygemeldte: Henrik Møllgaard, der plejede en værkbruden ryg på spillerhotellet og hvis præcise tilstand i skrivende stund er ukendt. Men landstræneren garanterede lørdag aften i Herning, at ’det ikke er noget alvorligt’.

Bredden er jo også imponerende, og på en aften, da Mikkel Hansen var ved at blive frustreret efter et brændt straffe, en heldig scoring på samme og fire afbrændere, inden han blev bænket efter 22 minutter, er det jo rimeligt fornøjeligt, at Michael Damgaard, Mads Mensah og Morten Olsen går til stålet ude fra tårnskytte-positionerne.

Sløje fløje? Ikke her. Lasse Svan bankede fem ind på fem i starten af kampen, Hans Lindberg sømmede fire ind på fire stort set i streg i anden halvleg. Der ros godt i den danske båd, og hallen gik nærmest over gevind, da yndlingen Jesper Nøddesbo skruede sin tredje straffe-scoring forbi en sagesløs islandsk keeper. For senere at demonstrere, at lobbe-kunsterne heller ikke fejler noget…

Gudmundur Gudmundsson udtager muligvis først sin trup på 16 tirsdag. Manden har et  luksus-problem af næsten uhørt størrelse. Hvem skal manden sortere fra? Det ligner vel bedømt på formationen mod Island, at Jannick Green endegyldigt skubber Kevin Møller ud af målmands-duellen.

Jesper Nøddesbo var en sikker dansk straffeskytte. Foto: Claus Bonnerup
Jesper Nøddesbo var en sikker dansk straffeskytte. Foto: Claus Bonnerup

At Simon Hald skal holde sig stand-by i Aalborg, og spørgsmålet er så, om landstræneren vil have Niclas Kirkeløkke med fra start – eller, som i en periode mod Island, vil satse på højrehændede alternativer til Kasper Søndergaard. Eller om han simpelt hen tager 17 mand med og har sin reserve standby i byernes by.

9 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere