Jacobsen: Bundesligaen vigtigere end Champions League

Den danske håndboldtræner i Rhein-Neckar Löwen vil hellere vinde Bundesligaen end Champions League

Arkivfoto: René Schütze
Arkivfoto: René Schütze

I Bundesligaen har træner Nikolaj Jacobsens tropper i Rhein-Neckar Löwen kurs mod mesterskabet efter 11 sejre ud af lige så mange mulige, hvilket har givet et solidt forspring til Kiel - mesterholdet ti af de seneste 11 sæsoner - der har tabt tre kampe.

Derimod har Rhein-Neckar tabt to af de seneste tre kampe i Champions League, hvor Jacobsen i højere grad har benyttet sig af reserver.

En naturlig konsekvens af at samtlige point tæller i Bundesligaen, der afvikles uden slutspil. Mens den nye Champions League-struktur har placeret klubben i en gruppe, hvor hele seks ud af otte hold går videre til turneringens næste fase.

Skal den danske træner pege på den turnering, han helst vil vinde, falder valget også på Bundesligaen, der går for at være verdens stærkeste liga.

- Jeg vil helt klart helst vinde Bundesligaen. Det er her, vi tjener til vores daglige brød. En klub som os tjener ikke en krone på Champions League. Vi tjener vores penge i Bundesligaen, hvor vores tilskuere kommer.

Større end Champions League
- Eksempelvis havde vi flere tilskuere til ligakampen mod Wetzlar end den i Champions League mod Barcelona. Bundesligaen er generelt større end Champions League - også hos Kiel og Flensburg-Handewitt, siger Nikolaj Jacobsen.

Efter nederlaget til Vardar i Champions League blev Jacobsen kritiseret af tv-kommentatoren Tom Ó Brannagáin fra Det Europæiske Håndboldforbund (EHF), der mente, at Jacobsen ved at stille med reserver ikke viste turneringen respekt.

Kritikken prellede af på træneren, der henviste til, at reserverne havde status af at være landsholdsspillere.

- Vi vil gerne så langt som muligt i Champions League, men vi kan ikke gå all-in i alle turneringer over en lang sæson, siger Jacobsen.

Ny struktur ikke god for tyske hold
Han mener ikke, at det nye format i Champions League er gunstigt for de tyske deltagere. Det dikterer flere kampe end tidligere og mod stærkere modstandere fra begyndelsen.

Det kan favorisere klubber fra lande, der har slutspil, hvor de først skal kulminere i den hjemlige liga til foråret. Eller klubber der er aldeles suveræne i deres liga.

- Det er en fordel at vinde Champions League-gruppen, men det er svært for os, når vi som tysk hold har et hårdere kampprogram end de andre hold.

- Klubber fra andre lande kan profitere af de nye regler. Veszprém træder først ind i slutspillet i Ungarn, og Barcelona kan næsten stille med hvem, de vil i den spanske liga, vurderer Nikolaj Jacobsen.

Lørdag klokken 19 venter en udekamp i Bundesligaen mod HSV Handball.

0 kommentarer
Vis kommentarer