Jagten på VM-guldet: Derfor topper de danske håndbold-talenter

Tre gange har Danmark vundet U21-VM, så forventningen er store inden aftenens VM-semifinale i Brasilien

Med sine 2,03 meter Aalborgs Simon Hald har rakt op over de fleste ved Ungdoms VM. Her er dog kommer i klemme i KIF Kolding Københavns forsvar i en kamp i ligaen(Foto: Anita Graversen)
Med sine 2,03 meter Aalborgs Simon Hald har rakt op over de fleste ved Ungdoms VM. Her er dog kommer i klemme i KIF Kolding Københavns forsvar i en kamp i ligaen(Foto: Anita Graversen)

Kasper Hvidt, Joachim Boldsen, Lars Jørgensen, Lasse Boesen, Lars Krogh Jeppesen, Michael V. Knudsen, Bo Spellerberg, René Toft Hansen, Henrik Møllgaard osv.

Med tre VM-titler siden 1997 er rækken af 'håndboldnavne', som kan skrive ungdomsverdensmester på cv'et, næsten uendelig.

Modsat fodboldens tilsvarende årgang har de unge danske mænd siden 1996 taget for sig af medaljerne ved VM og EM og kommet hjem med medaljer 13 gange på 19 år.

Så der er noget at leve op til for 94/95 årgangen, som sent i aften i Uberlandia i Brasilien med en semifinalesejr over Tyskland kan spille Danmark i en ottende VM-finale for U 21-landshold igennem tiderne.

Og det til trods for at Danmark er rejst af sted uden fem af de mest markante spillere, målmand Sebastian Frandsen, Ribe Esbjerg, Niclas Kirkeløkke, GOG, Lasse Andersson, KIF Kolding København, Christian Albertsen, Skanderborg og Jonas Tidemand, Ribe Esbjerg.

Heldigvis er der så mange talenter født i 1994 og 1995, at der har været andre til at tage over. Det er 'store drenge' som bl. a. Simon Hald, Aalborg, Andreas Holst Jensen, GOG, Magnus Landin, KIF Kolding København , Sebastian Henneberg, Århus, alle plus minus 2,00 meter, der har rakt op.

Det er på godt forsvarsarbejde, at Danmark er endt i medaljekampen, og det er netop danskernes store fysik, som Tyskland med Bundesligaspillere som f. eks Simon Ernst, Gummersbach, Moritz Preuss, Bergischer og eks- Mors Thy målmand, Christopher Rudeck frygter inden aftenens sene kamp.

Se også: Dansk succes og svensk raseri efter dramatiske VM-kvartfinaler

- Æren for, at danske spillere tidligt har fået et fysisk forspring, skal tilskrives den tidligere landstræner Ulf Schefvert, som allerede i min tid lærte os at styrketræne, siger Kasper Hvidt, som passede målet, da Danmark blev U-verdensmestre for første gang i 1997 i den tyrkiske by Trabzon.

En lidt bizar oplevelse, hvor det danske hold på et tidspunkt boede på et bordel, inden man på grund af lidt for megen 'støj' og andre lyde endte med på byens fornemste hotel.

To år senere vandt med mest gyldne årgang til dato med bl. a. Lars Krogh Jeppesen, Lars Jørgensen, Michael V. Knudsen, Lasse Boesen, Bo Spellerberg  i Qatar, mens den seneste titel for 10 år  siden i Ungarn blev vundet af bl. a. René Toft Hansen, Henrik Møllgaard og ikke mindst Morten Olsen med 13 mål i finalen mod Serbien. 

- Med den satsning som er på ungdomslandsholdene, skal Danmark også være med i forreste række, mener Kasper Hvidt, der på afstand lige som resten af håndbold-Danmark glæder sig over succesen.

7 kommentarer
Vis kommentarer