Jan Pytlick i kæmpe fiasko

Vardar Skopje savet over på hjemmebane af Györ – FCM’s cheftræner overrasket over, at makedonerne slog så voldsomt op i banen

Jan Pytlick og co. løb ind i en øretæve. (Lars Poulsen)
Jan Pytlick og co. løb ind i en øretæve. (Lars Poulsen)

Final 4! Det er det eneste der tæller. Nå jo – holdet skal også lige vinde alle sine kampe!

Jan Pytlick kender de barske betingelser i sit ny job som konsulent og assistent i Vardar Skopje, og man kan bestemt ikke sige, thurineren fik nogen god start på dette års kampagne i Champions League.

Hjemme i Jane Sandanski Arena i den makedonske hovedstad kunne den stenrige russiske ejer af såvel hold, klub, hotel, hal og en del løsøre se en af sine investeringer få læsterlige klø, og Sergej Samsonenko kommer til at tale med store bogstaver i de kommende dage!

Se også: VM-back: Jeg frygtede det værste

Vardar Skopje har ’kun’ Champions League at koncentrere sig om, og det gik helt skidt, da Jan Pytlicks mandskab lørdag aften tabte 22-27 til det ungarske storhold Györ. De ungarske kvinder anført af en sprudlende norsk stregspiller i skikkelse af Heidi Løke var endog foran 26-18, inden Vardar Skopjes mange og højtbetalte stjerner fik lappet lidt på cifrene mod slutningen.

FCM’s cheftræner Helle Thomsen fulgte ivrigt kampen via en live-stream af den simple årsag, at midtjyderne uheldigvis er havnet i gruppe med de to østeuropæiske storhold.

- Jeg er overrasket over, at Vardar Skopje slog så meget op i banen. Jeg var på forhånd ikke i tvivl om, at Györ har det bedste hold – men individuelt har Vardar Skopje de bedste spillere, lyder FCM-bossens analyse af de modstandere, der venter hendes mandskab.

- Begge hold ligger mere end et niveau over os. De har klassespillere på alle positioner og 17 mand i truppen, og de har ikke store udfordringer i deres egne turneringer, så de brænder, når de kommer til Champions League og er bare klasser over os andre, siger hun, inden turen næste weekend går til Györ.

Se også: Gys, skrig og knæk: To landsholdsspillere i brædderne

- Det er jo ikke ensbetydende med, at vi ikke prøver, og vi sælger ikke nogle kampe på forhånd. Vi spiller den chance, vi har og bruger disse kampe til at udvikle holdet, siger cheftræneren, der ikke skal regne med at få noget foræret i turneringen.

- Holdene tager deres point med over i mellemrunden, og det betyder, at de giver fuld gas i alle kampe – også når Györ kommer til Ikast i sidste runde, siger FCM-træneren.

Hun stiler mod tredjepladsen, der også giver en runde mere og tre hjemmekampe efter nytår, hvor klubben kan håbe på sportslige mirakler – og en økonomi, der kan få sæsonens europæiske eventyr til at gå i et mindre underskud.

 Se også: Det gav Claus

2 kommentarer
Vis kommentarer