Jeg nyder Paris - trods terror

Henrik Møllgaard og familien stortrives ved Eiffeltårnet, selv om terror-aktionerne også sætter deres præg på håndbold i hovedstaden

Henrik Møllgaard under søndagens træning i Brøndby. I den kommende uge spiller han på 'hjemmebane' i Paris. (Foto: Lars Poulsen)
Henrik Møllgaard under søndagens træning i Brøndby. I den kommende uge spiller han på 'hjemmebane' i Paris. (Foto: Lars Poulsen)

BRØNDBY (Ekstra Bladet): Det kom som en kæmpe overraskelse, da Ekstra Bladet i sommer kunne afsløre, at mægtige PSG Handball havde udset sig Henrik Møllgaard fra Gredstedbro som et-årig vikar i en skadesplaget pariser-trup.

Skjern-spilleren, der i forvejen havde nogle håndboldskoler kørende med Mikkel Hansen, var ikke sen til at sige ja.

- Det ville da være forfærdeligt at sidde som 37-årig og tænke på, man havde glippet sådan en chance, siger den nu 31-årige viking.

Konen Christina og datteren Viola, 4, er også med på togtet til Byernes By, hvor tilværelsen naturligvis er blevet præget hårdt af den latente terrortrussel mod byen.

- Den første tid var jeg alene dernede. Vi var alligevel i træningslejr i bl.a. Qatar hele tiden, men nu bor vi i nærheden af Eiffeltårnet og nyder hver eneste dag, fortæller Henrik Møllgaard.

Se også: Barcelonas rå besked: Du er for gammel

- Viola går i skole, og det, at familien får en fælles oplevelse, er selvfølgelig med til at gøre det sjovt at være dernede. Hverdagen fungerer, og vi har det godt. Alle får oplevelser, og det var selvfølgelig også en vægtig grund til, at vi tog af sted. At vi gerne ville have en fælles oplevelse for livet, mens Viola er så lille og er til at flytte rundt. Vi får et år, hvor det sgu bare er lidt bonus det hele.

- Konen hygger sig. Der er jo hele tiden noget nyt at opleve, og vi har kun min håndboldkalender og skolen at tage hensyn til. Ellers er det bare om at nyde byen, lære et nyt sprog og hygge sig.

Har I ikke været foruroligede efter terror-aktionerne?

- Både og. Det var jo forfærdeligt at sidde i det og opleve det, og stemningen bagefter var jo… Altså, der var mærkeligt stille. Virkelig trykket. Men folk var jo også meget ihærdige efter at komme ud og videre i livet, fordi terroren ikke skal have lov at skræmme folk, siger Henrik Møllgaard.

Se også: Henrik Toft: Jeg tør ikke se billederne

- Men der går jo alligevel et par dage, før hverdagen vender tilbage. På forunderlig vis vender den så rent faktisk tilbage, når skolen starter, folk skal på arbejde. Men den ligger der da, og der var jo også en masse mennesker hjemme i Danmark, der skulle beroliges.

- Der er også blevet skruet lidt op for sikkerhedsforanstaltningerne over alt. Det gælder vore kampe, og det gælder generelt i byen – men vi er bestemt ikke utrygge, når vi går rundt.

Henrik Møllgaard rejser på onsdag 'hjem' til Paris, hvor landsholdet torsdag i Rouen møder Qatars vice-verdensmestre og i weekenden i Bercy Arena i hovedstaden tester muskler og form på Norge og de franske værter.

Se også: Slankekost: Her serverer de en hamburger - uden løn

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Claus Jessen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen