Jernhårde ladies: Hun kunne godt være et større svin! – Ekstra Bladet
Håndbold

Jernhårde ladies: Hun kunne godt være et større svin!

 

GRANOLLERS (Ekstra Bladet): Danmarks succes ved VM kan i høj grad tilskrives de danske målvogtere og et forsvar, som kun bliver bedre og bedre.

Centralt står de to forsvarsgeneraler 27-årige Line Haugsted fra Viborg HK og 29-årige Kathrine Heindahl fra CSKA Moskva. De er nu i gang med deres sjette slutrunde sammen.

Ekstra Bladet har opsøgt dem før eftermiddagens semifinalebrag mod Frankrig for at høre, hvad det er, der gør dem så gode sammen, og samtidig får de lejlighed til at fremhæve hinandens styrker og svagheder.

Foto: Lars Poulsen
Foto: Lars Poulsen
 

Hvad er det I kan?

Haugsted:

- Vi har en sindssyg god kommunikation. Heindahl fylder meget på en god måde. Hun har god fysik, gode parader.

– Vi har små ting, vi kommunikerer hele tiden, men ellers er det meget på instinkt. Vi fornemmer, hvor hinanden står.

– Det fungerer sindssygt godt. Det er også vores sjette slutrunde sammen, så det begynder at ligne noget.

Heindahl:

– Først og fremmest har vi mange landskampe sammen. Dernæst er det utrolig let for os at rette til, vi fører ikke lange diskussioner om, hvad vi skal gøre næste gang.

– Vi ser selvfølgelig taktik, men meget af vores forsvarsspil er baseret på, at det ikke skal ændres ret meget, uanset hvem vi møder. Vi er sindssygt stærke til det, vi kan.

– Line kommer ind med beskeder fra bænken, og jeg kan være hende, der skærer lidt hårdere igennem verbalt. Hun er lidt mere introvert, mens jeg er det modsatte.

– Det fede er, at hun køber fuldstændig ind på det, hvis jeg tager en beslutning, og når hun kommer med input fra bænken, køber jeg ind på dem. Det bliver aldrig en diskussionsklub, og vi respekterer hinanden.

Foto: Lars Poulsen
Foto: Lars Poulsen
 

Hvordan forsvarer I bedst?

Haugsted:

– Vi vil gerne lokke modstanderne til at skyde hen over os begge to, for så kan vi enten parere dem, eller også kan vores dygtige målvogtere rette sig efter paraderne.

Heindahl:

– Vi møder Tyskland med Emily Bölk, og jeg siger til Haugsted: De vil rigtig gerne spille dueller, hvor hun kommer lige i hovedet på mig og prøver at isolere mig.

– Jeg tager nok en halv meter mere, så jeg kommer længere frem, og du og min back må hjælpe, hvis jeg taber duellen.

– Haugsted ved lige præcis, at det betyder, hun skal tage lidt mere bund, sørge for at stregen ikke kan løbe, og hun stiller sig tæt på mig.

Foto: Lars Poulsen
Foto: Lars Poulsen
 

Hvad er din makkers største styrke?

Haugsted:

– Det er hendes fysik. Hun fylder meget med armene, og hun er god til at placere sig. Det har kørt godt de sidste tre år. Det har jeg også snakket med Sandra Toft om.

– Vi har faktisk stået rigtig godt. Det har mere været i den anden ende, hvor vi har manglet at score lidt flere mål. Det har vi fået med i år.

Heindahl:

– Hun er sindssygt hurtig på benene, hun har ekstremt lange arme og er god til at bruge dem. Det er svært at spille rundt om hende, og man skal heller ikke drible.

– Det er svært at skyde hen over hende, hun er høj, eksplosiv og hendes hurtighed gør, at hun oftest vinder en halv meter, inden skuddet falder. Og hvis en stregspiller har vundet duellen, så kommer der tit en lang arm bagfra.

Foto: Lars Poulsen
Foto: Lars Poulsen
 

Er der en svaghed?

Haugsted:

– Hun er blevet hurtigere på benene, men det har nok været de hurtige sideforskydninger.

– Det har ikke været noget problem i år, for vi har det forsvarssystem, hvor vi får små områder at arbejde på. Vi pakker ind om hende, og så får jeg et større område at forsvare.

Heindahl:

– Hun har udviklet sig, og der kommer langt flere beskeder og kommandoer end tidligere. Men jo mere autoritet, hun kan bringe ind, desto mere ville det klæde hende.

– Jeg gad godt, at hun nogle gange bare smaskede igennem. Hun er jo en pæn pige, du ser aldrig en svinsk tackling eller den der hårdhed, og der komplimenterer vi hinanden godt.

– Jeg kan godt være lidt grovere og kan lide at bringe fysik, mens hun kommer med sin speed. Men en gang imellem kunne hun godt være et større svin!

Foto: Lars Poulsen
Foto: Lars Poulsen
 

Landstræneren: Verdensklasse

Landstræner Jesper Jensen er begejstret for sine to forsvarsgeneraler:

– Kathrine Heindahl og Line Haugsted har oplevet mange ting sammen, og de er blevet vildt gode til at kommunikere. Det er det, der har gjort, at de nu er i verdensklasse.

– Deres evne til at snakke sammen og til at tage fat i problemet og få løst tingene undervejs i kampene, er bare blevet god.

– Især Lars Jørgensen (assistenttræner, red.) har været god til at vise dem vejen. Der er et fælles mål og et fælles syn på, hvordan vi skal dække op. Den referenceramme, vi altid har at komme tilbage til, er ret væsentlig.

– De har begge to en voldsom fysik, og de er gode til at bevæge sig og til at læse spillet.

– Heindahl bruger sin fysik mere visuelt, end Haugsted gør, men jeg er glad for, at jeg ikke skal slås med Haugsted.

– De er rigtig gode sammen, og de har været meget dominerende i de kampe, vi har spillet indtil nu, siger Jesper Jensen.

 

 

Seneste nyt

Det er ikke B.T. og Ekstra Bladet, der er de beskidte

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.