Kæk svensker skyder dansk VM-’krig’ i gang

Den svenske streg-stjerne Jesper Nielsen giver sig ikke uden kamp mod Danmark, når de nordiske brødre brager sammen ved VM mandag aften. Og så har han en klar besked til danskerne

Foto: All Over
Foto: All Over

PARIS (Ekstra Bladet): Når Danmark og Sverige krydser støvler, ketsjere og harpikshænder er der altid lidt mere på spil end ’bare’ en sejr.

Der er naturligvis den klassiske håneret. Men fra tid til anden dukker diskussionen om, hvad der er svensk, og hvad der er dansk også op. Forud for den nordiske ’krig’ mellem Danmark og Sverige, som mødes mandag aften ved VM i herrehåndbold i Frakrig, kan vi jo passende friske lidt historie op om os og vore blå-gule brødre mod nord.

Danmark måtte afstå Skåne, Blekinge og Halland til svenskerne i 1658. Og en kæk svensk stjerne minder os om, hvor meget vi stadig hader det faktum inden braget mod dem.

- Vi svenskere plejer at joke med, at vi giver Skåne tilbage til Danmark. Danskerne elsker jo Skåne, så de kan bare få det tilbage. Ej, vi må selvfølgelig forsvare vores grænser. Så Skåne må forblive svensk, siger stregspilleren Jesper Nielsen, som er holdkammerat i Paris med Mikkel Hansen.

Blandt de bedste
Nielsen er til dagligt holdkammerat med Mikkel Hansen i Paris. Og netop udsigten til mødet med den danske monsterstjerne får for en stund kækheden til at forsvinde hos svenskeren.

For nok er Skåne Blekinge og Halland blevet svensk (måske for altid). Men Nielsen ved, at mægtige Mikkel er kongen af Norden. Måske af verden. I hvert fald den med harpiks og håndbold i centrum.

- Det bliver en rigtig hård kamp for os. Danskerne er rigtig gode. Det er et af de tre bedste hold i verden efter min mening. Med en af verdens bedste spillere. Måske den bedste i Mikkel Hansen.

Frygter mødet med Hansen
Mødet med holdkammeraten kan sagtens få Jesper Nielsen til at ryste i shortsene allerede inden, de træder ind i arenaen.

- Ja, man frygter da så absolut Mikkel Hansen. Ja, han er jo en af verdens bedste og er lige blevet kåret til det. Man er urolig for, hvad han kan finde på. Det er da klart, at jeg ikke håber, at han scorer 10 mål mod os. Så det bliver altid svært med så farlig en spiller, men vi forbereder os på ham.

Så kunne man tro, at svenskeren måske vil bruge beskidte kneb for at stoppe Mikkel Hansen. Men nej. Sådan er Nielsen ikke.

- Jeg vil ikke gå hårdere til Mikkel end normalt. Men jeg skal gøre mit allerbedste for at stoppe ham.

Danmark spiller mod Sverige mandag klokken 20.45.

Blev skadet lørdag: Nu er der ærgerligt Mensah-nyt

Gjorde grin med landsholdskammerat på live-tv

Modstander puffede til mini-Landin: Du var heldig!

Blev kaldt usmagelig af rasende svensker: Nu svarer Gudmundur igen