Kæmpe drama: Landstræner-debutant reddet i sidste sekund

Danmark sled sig til uafgjort 25-25 i Nikolaj Jacobsens debut som landstræner – rødt kort til Laszlo Nagy

Danmark udlignede i sidste sekund mod Ungarn i EM-kvalifikationen i Håndbold. Dermed fik Nikolaj Jakobsen en udmærket debut som landstræner. Foto: AP/Szilard Koszticsak.
Danmark udlignede i sidste sekund mod Ungarn i EM-kvalifikationen i Håndbold. Dermed fik Nikolaj Jakobsen en udmærket debut som landstræner. Foto: AP/Szilard Koszticsak.

BUDAPEST (Ekstra Bladet): Hold da kæft! Sikke et drama – og Nikolaj Jacobsen undgik lige med nød og næppe et nederlag i sin debut som dansk landstræner, da Anders Eggert med 15 års rutine køligt sendte det afgørende straffekast ind til 25-25 i opgøret mod Ungarn.

Den ungarske verdensstjerne Laszlo Nagy valgte at tage det røde kort i nationens tjeneste ved at begå et overfald på Henrik Toft sekunder før slut, men det var altså skønne spildte kræfter set fra den vinkel, for Danmark hostede sig alligevel til et enkelt point i EM-kvalifikationskampen.

Dermed har de rød-hvide – og Nikolaj Jacobsen – pænt store chancer for at erobre førstepladsen i puljen og en bedre seedning, hvor holdet blot slår Ungarn i det modsatte opgør i Aarhus på søndag.

Der var sateme sus i sving- og fløjdøre, da Nikolaj Jacobsen åbnede ballet som dansk landstræner på en halv-heftig udebane – og mod et stolt ungarsk mandskab, hvor man næsten kunne se hjerterne banke brutalt under de svedige bluser.

Spillede som verdensmestre
Ungarerne spillede, som om de var verdensmestre i 45 minutter, mens Mikkel Hansen og Co. med jævne mellemrum brændte oplagte skud og 'sikre mål’ i gennembrud og kontra. Alligevel blev det spændende til sidst, da værterne var ved at sovse til i egne tekniske fejl tilsat en pæn dosis dårlige beslutninger.

Facit: De mange rokader gav en form for pote efter pausen, men spørgsmålet er, om det er helt indlysende, hvad der virkede bedst – eller om ungarerne ikke også bare mistede krudt og kræfter efter den buldrende entre.

1-4 efter tre minutter! Så er man ligesom i gang, og det skulle da helt bestemt ikke undre, om der et eller andet sted i Island eller Bahrain har siddet en vis Gudmundur Gudmunsson koblet op på en streaming-tjeneste og tænkt, mens han nippede til teen: ’Det bli’r en meget, meget svær kamp…’

Ungarerne havde formentlig svømmet crawl i de lokale gullasch-gryder tilsat et ekstra skud paprika af den slags, der kan få døde til at vende tilbage til livet – eller omvendt. De kom i hæsblæsende tempo mod et omstruktureret og fladere dansk forsvar efter gammel svensk model med visse moderne justeringer, og langskuddene piftede som missiler mod Niklas Landins mål.

Kæmpen skabte problemer
Kæmpestore Bence Banhidi, der nu har voldt os enorme problemer i Aalborg, Albertville og Budapest, fortsatte med at bruge sin tøndestore bringe til at mase sig ud i området omkring stakkels Anders Eggert, og den duel var helt ærligt ikke jævnbyrdig for nu at sige det mildt.

Så ud med Eggert og ind med lillebror Landin. Og i det hele taget: Ud med det meste og de fleste i en første halvleg, hvor Nikolaj Jacobsen næsten fik brugt alt disponibelt mandskab. Kun Kevin Møller, Morten Olsen og den åbenbart hofte-plagede Lasse Svan var ikke i aktion inden pausen.

1-4 blev til 4-9, Danmark halede ind til 7-9, slap igen ved 8-13, og man sad egentlig med fornemmelsen af, at 11-14 ved pausen var nådigt sluppet. Ungarn trak fra igen i anden halvleg, og Mikkel Hansen i en yderst bleg udgave var såmænd bænket ti minutter på hver siden af pausen – uden at han i voldsom grad vendte tilbage i velkendt udgave af sig selv.

Danmark kom på 21-21 og foran 22-21, og finalen blev dramatisk med masser af gang i tilskuerne i den halvt fyldte hal. 5-6000 ungarere er dog nok til en mindre hær…

Det var såmænd helt sjovt – og der er lidt at arbejde med…

Ny landstræner skærer igennem: Barberer OL-guldvinder fra

Dansk playmaker har ikke vundet en kamp i år

Drømmen er klar: Dansk stjerne vil forenes med bror i storklub