Kæmpe fadæse i dansk klub: Træner fyret på nettet ved en fejl

Herning-Ikast annoncerede lørdag på sin hjemmeside, at cheftræner Kristian Kristensen var fritstillet, men otte timer senere blev den fejlagtige meddelelse fjernet igen, skriver TV 2

Kristian Kristensen har sagt sit job i Herning-Ikast op, men han fratræder først til sommer. Foto: Ritzau Scanpix.
Kristian Kristensen har sagt sit job i Herning-Ikast op, men han fratræder først til sommer. Foto: Ritzau Scanpix.
Følg Håndbold

To sandheder om håndboldklubben Herning-Ikast har åbenbaret sig: Den ene er, at klubben har forskudsproduceret nyhedsartikler, så fyringer af ledende medarbejdere hurtigt kan offentliggøres, og den anden er, at stort set ingen besøger klubbens hjemmeside lørdag aften.

Således røg en nyhedshistorie om fritstilling af klubbens cheftræner, Kristian Kristensen, i lørdags ved en fejl ud på hjemmesiden, og den lå der i otte timer natten over, uden at nogen tog særligt notits af den.

Dog hæftede TV 2 sig ved ’nyheden’, og tv-stationen kunne torsdag berette om klubbens kluntede adfærd.

Herning-Ikast-direktør Jakob Mølgaard bekræfter over for TV 2 forløbet og kalder det ’en beklagelig, teknisk fejl’. Han anfører en systemfejl og en menneskelig fejl i kommunikationsafdelingen som årsag til fadæsen.

For at stå godt rustet til ethvert scenario har klubbens kommunikationsafdeling forberedt nogle artikler, som hurtigt kan smides på, når der sker en udvikling, forklarer direktøren.

Forskellige scenarier
- Engang imellem vil min bestyrelse godt, at vi er på forkant med situationen. Derfor blev kommunikationsafdelingen bedt om at forberede sig på de forskellige scenarier, siger Jakob Mølgaard til TV 2.

Kristian Kristensen opsagde i september sit job i mistillid til ledelsen i Herning-Ikast Håndbold. Han stopper dog først i jobbet til sommer. Det var dengang på tale at fritstille Kristensen, erkender Mølgaard nu, men tanken blev opgivet.

Direktøren afviser, at weekendens ’nyhed’ på hjemmesiden er et varsel om, at klubben har fornyede planer om at fritstille Kristian Kristensen i nærmeste fremtid.

- Ikke for nuværende. Vi har ikke fritstillet Kristian Kristensen, og det har vi mig bekendt heller ikke nogen planer om, siger Jakob Mølgaard til TV 2 Sport.

Medie: Dansk storklub fanget i løgn - nu smutter træneren

Nøddesbo afslører sin hemmelighed: Jeg føler mig helt nøgen

Monsieur Møllgaard: Sådan lærte jeg at tale tysk - i Paris

Mere fra Ekstra Bladet+

Vi kan ikke have en rigspolitichef, der lyver

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind