Kæmpe skandale: Storhold straffes før sidste runde

KIF Kolding København får fratrukket fem point for ulovlig brug af træner

Hør håndboldtræner Lars Rasmussens kommentar til hele situationen her

Der var ellers lagt op til det helt store drama i sidste spillerunde i herrernes bedste håndboldliga onsdag aften, hvor Sønderjyske og Skanderborg begge havde chance for at kvalificere sig til slutspillet.

Men nu er Sønderjyskes håndboldherrer klar til slutspillet allerede inden onsdagens kampe, efter at KIF Kolding København er blevet fratrukket fem point for ulovlig brug af en træner tidligere på sæsonen.

I første omgang var KIF Kolding København blevet idømt en bøde på 100.000 kroner for at bruge Carlos Ortega i tre kampe mod Skive, Sønderjyske og Mors-Thy uden, at KIF havde tilladelsen til at bruge ham på plads.

DHF's disciplinærudvalg takserede i første omgang forseelsen til en bøde på de 100.000 kroner, men den straf var Skive, Sønderjyske og Mors-Thy ikke tilfredse med.

De protesterede i håbet om, at KIF ville miste de fem point, KIF opnåede i kampene med Ortega på bænken. Og ifølge en pressemeddelelse fra DHF har de tre klubber altså fået held med deres protest, hvorfor der sker ting og sager i stillingen.

Sønderjyske rykker to point fri af Skanderborg og er bedre indbyrdes, hvorfor Sønderjyderne er slutspilsklar inden onsdagens kampe. KIF rutsjer ned på en sjetteplads, mens bundholdet Skive stadig har chancen for at overleve i ligaen.

Dermed er Nordsjælland ikke reddet fra en direkte nedrykning, så aftenens kamp mod Skjern kan blive skæbnesvanger.

- Jeg vil helst koncentrere mig om kampen i aften. Vi vil gå ind og se, om vi kan afgøre det mod Skjern, men der er jo noget grundliggende galt med reglerne, når det tager advokater og andre kloge mennesker så lang tid at finde ud, hvordan de skal tolkes, siger Nordsjællands træner Ian Marko Fog til Ekstra Bladet.

- Jeg synes, at timingen i det her er helt forkastelig, og jeg går meget ind for, at det skal klares inde på banen. De tre klubber har gjort det for at få en fordel, og det kan man så mene om, hvad man vil.

Kendelsen kan ankes til DIF Idrættens Højeste Appelinstans, hvilket skal ske inden for fire uger.

KIF Kolding København har brugt Antonio Carlos Ortega ulovligt (Foto: All Over Press)
KIF Kolding København har brugt Antonio Carlos Ortega ulovligt (Foto: All Over Press)
 

43 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere