Kæmpe triumf: Landin kåret til verdens bedste

Niklas Landin er kåret til verdens bedste håndboldspiller 2019, og Nikolaj Jacobsen er årets træner

Niklas Landin er for første gang i karrieren kåret til verdens bedste håndboldspiller. Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix
Niklas Landin er for første gang i karrieren kåret til verdens bedste håndboldspiller. Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix
Følg Håndbold

Det Internationale Håndboldforbund (IHF) har kåret Niklas Landin til verdens bedste håndboldspiller for 2019 hos herrerne, mens Nikolaj Jacobsen er årets træner.

Det er første gang Niklas Landin blive tildelt hæderen, der fire gang gange tidligere i historien er gået til en dansker. I 1997 vandt Anja Andersen kvindernes version, mens Mikkel Hansen tre gange har vundet hos mændene.

Hansen var sammen med Rasmus Lauge da også blandt de nominerede til titlen i 2019, ligesom norske Sander Sagosen og kroatiske Luka Cindric var det, men Landin løb altså med titlen.

Mikkel Hansen er udover Anja Andersen og nu Niklas Landin eneste dansker, der tidligere har været kåret til verdens bedste. Foto: Jens Dresling/Polfoto
Mikkel Hansen er udover Anja Andersen og nu Niklas Landin eneste dansker, der tidligere har været kåret til verdens bedste. Foto: Jens Dresling/Polfoto

ÅRETS SPILLER I VERDEN
2019 Niklas Landin
2018 Mikkel Hansen
2017 Ingen
2016 Nikola Karabatic
2015 Mikkel Hansen
2014 Nikola Karabatic
2013 Domagoj Duvnjak
2012 Daniel Narcisse
2011 Mikkel Hansen
2010 Filip Jicha

Verdens bedste håndboldspiller findes ved, at 18 internationale håndboldeksperter har fundet fem nominerede, og siden 3. juli har håndboldfans verden over så kunnet stemme.

Landin og Jacobsen var i januar 2019 med til at sikre et suverænt VM-guld på hjemmebane, og det blev der også lagt vægt på i nomineringerne fra IHF.

- Landin var en nøgle til Danmarks VM-guld i 2019, og blev valgt som målmand på allstar-holdet efter hans stærke præstation ved VM 2019. Sammen med to andre målmænd holdt han en redningsprocent på 38 procent i turneringen og var kun to redninger fra at have flest redninger af alle. Landin var også i top-tre over dem med flest strafferedninger ved VM.

- Landin sikrede også to klubtitler med sit tyske hold THW Kiel i 2019, hvor han vandt EHF Cup'en og den tyske pokal, mens det blev til sølv i Bundesligaen og også ved IHF Super Globe, hvor han med 45 redninger var 14 redninger foran nummer 12, lyder det.

Nikolaj Jacobsen og Niklas Landin er begge kåret til verdens bedste 2019. Foto: Lars Poulsen/Polfoto
Nikolaj Jacobsen og Niklas Landin er begge kåret til verdens bedste 2019. Foto: Lars Poulsen/Polfoto

Nikolaj Jacobsen var i trænerkategorien nomineret sammen med norske Christian Berge, egyptiske Roberto Parrondo, franske Didier Dinart og Flensburgs Maik Machulla.

- Nikolaj Jacobsens største succes i 2019 var uden tvivl den historiske første VM-titel til Danmark vundet på hjemmebane. Danmark havde aldrig vundet VM før, og de gjorde det efter en perfekt stime med udelukkende sejre, lyder det i nomineringen.

- Ved siden af rollen som cheftræner for Danmark var Jacobsen cheftræner for Rhein-Neckar Löwen til slutningen af 2018/2019-sæsonen, hvor han førte dem til fjerdepladsen i Bundesligaen og 1/8-finalen i Champions League, lyder det videre om Jacobsen, der følger i sporene på Ulrik Wilbek, der vandt i 2011.

Hos kvinderne blev norske Stine Oftedal kåret til verdens bedste, mens Metz-træner Emmanuel Mayonnade løb med trænerhæderen.

Ignorerer corona: Vild fest i nat

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvis krigen og katastroferne kommer, hvad skal vi mennesker så gøre?