Annonce:
Annonce:

Kæmpen Nøddesbo knækkede: Jeg sad bare og hulkede

Hård og blød banan: Jesper Nøddesbo brød fuldstændig sammen 10 minutter før, han skulle annoncere sit farvel til Barcelona – nu drømmer han om at skrive dansk historie

Jesper Nøddesbo har fået viklet sig ud af kontrakten med FC Barcelona og ind på forskerordning i BSV - men i weekenden pønser han på at toppe ti år i  Barcelona ved at vinde Champions League. Foto: AP
Jesper Nøddesbo har fået viklet sig ud af kontrakten med FC Barcelona og ind på forskerordning i BSV - men i weekenden pønser han på at toppe ti år i Barcelona ved at vinde Champions League. Foto: AP
Annonce:
Følg Håndbold

KÖLN (Ekstra Bladet): - Puha, det er varmt!

Det er jo ejendommeligt, at en mand, der har boet ti år i Barcelona, skal stå lettere svedende og besvære sig over temperaturen, men det ER ualmindeligt heiss i Köln, og de germanske klima-anlæg er mildest talt ikke altid opgaverne voksne.

Der har også været hedt rundt omkring Jesper Nøddesbo – og inde i tometer-mandens krop og sjæl – de sidste uger. Sidste lørdag blev han officielt ’Løsladt’ for ualmindeligt god opførsel et år før tid i storklubben, hvor der givet har været et langvarigt pokerspil i sving, når det gælder de vilkår, den 36-årige rejser hjem på – og med.

Annonce:

Stregspilleren har givet forlangt en sjat eller to af sin årsløn, omvendt kan han efter ti år ude spille for BSV på en forsker-deal. Med tryk på spille – for der har ind imellem været langt mellem svedige minutter på banen.

- Jeg skulle ligesom have styr på min kontrakt ved at nå til en aftale med FC Barcelona. Der var en aftale, der rakte et år mere, og den er opløst. Jeg fik muligheden for BSV, og klubben ville også gerne. Det passede fint, siger Jesper Nøddesbo i solen foran RadissonBLU ét sporvognsstop fra Lanxess Arena på Rhinens østlige bred.

Det er sjette og foreløbig sidste tur til håndboldens svar på Woodstock: Final 4! Lørdag og søndag eksploderer arenaen i Köln, når fans fra Barcelona, Paris, Veszprem og især Skopje fylder den 20.000 tilskuer store hal med den enorme bue – ’hanken’, som de siger her i Deutschland.

- Det bliver specielt ikke bare for mig men også for min familie, der har tradition for at køre herned i en lille minibus, siger Jesper Nøddesbo, der har vundet to finaler, tabt to – og tabt semifinalen i 2015, hvor han oven i købet blev skadet.

Annonce:

- Betyder det noget ekstra for dig, at det er sidste tur med kliken?

- Der ligger nok nogle følelser under overfladen, som er klar til at komme frem på et eller andet tidspunkt. Nu har det været følelsesladet i hele ugen op til, siger Jesper Nøddesbo, hvis catalanske afsked sidste lørdag blev sendt live på Barca TV. En tårevædet og meget rørende seance.

- Det var følelsesladet…

- Ja, pressemødet var en voldsom oplevelse.

- Kom det bag på dig?

- Ja. Jeg vidste jo godt, det ville blive emotionelt. Jeg havde siddet dagen inden og skrevet nogle ting ned og ligesom fået på plads, hvad jeg ville sige. Det var faktisk heldigt! For 10 minutter inden, pressemødet skulle starte, brød jeg simpelt hen fuldstændig sammen og sad bare og hulkede inde i et lille lokale ved siden af. Jeg kunne simpelt hen ikke se mig ud af, hvordan jeg skulle gennemføre det.

- Så manuskriptet kom ind ret handy…

Annonce:

- Jeg vil sige, at de jokes, jeg havde tænkt mig at fyre af, de blev altså lidt sværere at gennemføre, når jeg sad med tårerne trillende ned ad kinderne, haha.

- Det kan jeg godt forestille mig!

- Men jeg fik leveret mit budskab og håber, jeg fik fortalt, jeg faktisk har været rigtig glad for at være der i ti år. At det så blev følelsesladet… Ja, det er vel okay.

- Det blev det vel også, fordi hele holdet pludselig sad i salen?

- Ja, det satte det på spidsen. De sad også med tårerne trillende – det er jo ikke nemt så! Noget skidt, haha. Nej, jeg ser det som noget smukt, når man fælder en tåre over noget, som faktisk har haft betydning. Det var godt for mig.

Jesper Nøddesbo i den varme stol i januar i Frankrig. Foto: Lars Poulsen
Jesper Nøddesbo i den varme stol i januar i Frankrig. Foto: Lars Poulsen

- Sidste kamp i Palau Blaugrana lørdag var også speciel, så kom mandagen, hvor aftalen med Bjerringbro-Silkeborg skulle offentliggøres – det var også en speciel dag. Men siden har Final 4 fået det fulde fokus. Der har været fart på, synes jeg – på mange planer.

- Hvor er du henne i processen med at finde et sted at bo og alt det praktiske?

Annonce:

- Der mangler jeg lidt endnu. Vi har en leje-bolig på hånden, og det giver lidt tryghed.

- Du fortalte mig engang, at det, du ville savne mest, ville være at se solen stort set hver dag!

- Lige præcis!

- Så hvilken plet i Jylland lever op til den form for meteorologi?

- Hvis man skal være sådan lidt filosofisk, så er det ikke sikkert, solen skinner så meget – men det er trods alt smilets by! Og smilene lyser måske op, ikke? Vi regner med at ramme Aarhus.

- Ikke noget tosset valg?

- Æh, jeg synes, det er forholdsvis dyrt at vælge Aarhus, men…

- Også når man kommer fra Eixample-kvarteret i Barcelona?

- Ja, det synes jeg faktisk. Der er meget fart på boligmarkedet, så jeg er lidt spændt på at se, hvad vi ender med.

- Rent sportsligt står du over for nogle alvorlige kampe…

- Det må man sige.

- Har du tænkt over, at du kan blive historisk ved som den første dansker at vinde Champions League tre gange?

Annonce:

- Det ville da være sjovt, men det allerbedste ved den udgang ville være, at jeg så kunne få lov til at tage afsked med klubben med så stor en titel. Det ville være helt fantastisk.

- Det kan ikke skrives flottere!

- Nej, det kan det sgu ikke. Men nu er det sjette gang, jeg er her, så jeg er helt med på, at Final 4 er noget helt specielt. Jeg har set lidt af det hele og ved, at det her med to kampe på 24 timer, det er fuld smadder. Meget specielt.

Jesper Nøddesbo smiler - lige om et øjeblik... Foto: Jens Dresling
Jesper Nøddesbo smiler - lige om et øjeblik... Foto: Jens Dresling

- Det siger sig selv, at søndagen selvfølgelig bliver hård – men alle er jo friske til lørdag, så hvad er det specielle?

- Selve formatet. Begge hold kommer rigtigt godt forberedte på hinanden, og fysisk kommer alle med alt!

- Så du kan Vardar Skopje fuldstændig udenad nu?

- Det er svært at kunne dem udenad, fordi holdet er så godt et kollektiv – men i store træk har jeg rimeligt styr på, hvad de laver. De er vanvittigt gode, og jeg har dyb respekt for den kamp.

- Hvad skal I passe på?

Annonce:

- Vi skal have tempoet lidt ud af kampen. Vi skal afslutte ordentligt og ikke have for mange angreb, hvor de kører kontra på os. Så er det vigtigt, at vi står godt i forsvar – og så bliver det en målmandskamp.

- Vargas mod Sterbik….

- Ja, to ubehagelige målmænd. Og vi ved jo, at når Sterbik har en dag, hvor han har lyst til at lukke hele lortet ned, så bliver det også rigtigt svært.

Men hvis det lykkes… Tjaeh, mon så ikke, der drypper en midtjysk tåre eller tre ned og blander sig med champagnen i den store skål?

Den formentlig sidste tur med landsholdet sluttede i skuffelse med nederlaget til Ungarn i Albertville. Foto: Lars Poulsen
Den formentlig sidste tur med landsholdet sluttede i skuffelse med nederlaget til Ungarn i Albertville. Foto: Lars Poulsen

 Jesper Nøddesbo i tårer: Farvel Barcelona

'Hallen eksploderer': Nøddesbo hyldet efter kongemål

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Når chefer falder opad
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: