Kæmpestjerne på vej væk: Han er uerstattelig

Kim Andersson er i følge rygterne på vej væk fra den danske liga. Han vil ifølge Bent Nygaard være noget nær umulig at erstatte i KIF Kolding København - til gengæld vil ligaen blive mere jævnbyrdig

KIF Kolding Københavns stjerne Kim Andersson i aktion. (Foto: Polfoto)
KIF Kolding Københavns stjerne Kim Andersson i aktion. (Foto: Polfoto)

Én ting er, at hans søn er opkaldt efter Zlatan Ibrahimovic. En anden er, at det før er glippet for ham at spille sammen med Mikkel Hansen.

Men nu er dansk håndbolds ubetinget største, udenlandske stjerne, KIF Kolding Københavns højre back Kim Andersson ifølge Aftonbladet kun et godkendt lægetjek fra at skrive kontrakt med de franske vice-mestre fra PSG.

Håndboldstjernes kone: Mit barn skal hedde Zlatan

Og selv om man ikke direkte kan bekræfte skiftet fra KIF Kolding Københavns side, er man godt klar over, at Kim Andersson formentlig har brugt sin sidste klump københavnske harpiks.

- Hans kontrakt løber jo ud, så vi taler da med ham om at blive. Men 100% ærligt, så har vi ingen førstehåndsviden om, at han skulle være andre steder end i Københavnsområdet idag. Men vi er heller ikke jubeloptimister, der ikke tror på noget af det, der står de forskellige steder, udtaler pressechef Thomas Christensen til Ekstra Bladet.

Han understreger, at man allerhelst ville forlænge kontrakten med den svenske stjerne, men samtidig også kan se fordele i et eventuelt skifte.

- Vi så jo helst, at han blev og var i fuldt vigør, men hvis han ikke er her, så har vi de penge at bruge et andet sted, fortsætter Thomas Christensen uden dog at uddybe hvilke spillere, man kunne være interesseret i at hente til klubben.

Svensk storskytte ude mod Skjern

Ifølge TV2s ekspertkommentator Bent Nyegaard kan en spiller af Kim Anderssons kaliber dog ikke sådan lige erstattes.

- Selvfølgelig kan de finde dygtige venstrehåndsspillere, men de kan ikke finde dem på det niveau. Så lige umiddelbart kan Kolding ikke finde en højreback på Kim Andersson-niveau, med mindre de har uanede mængder af penge. Og det tænker jeg ikke, de har, fastslår Bent Nyegaard overfor Ekstra Bladet.

Men står det beløb, KIF Kolding København vil få til rådighed uden Kim Andersson, mål med det, de mister?

- Jeg kender jo ikke det præcise beløb, men hvis det er på den rigtige side af tre millioner, som man talte om engang, så er det klart, at de har en rigtig fin pulje, de kan gå ud og gøre noget rigtig, rigtig godt for. Men det, man allerhelst ville gøre med en sådan pulje penge, er at bevare kvalitetsniveauet, og det kan ikke lade sig gøre. Så kan du fordele det på noget andet og stadigvæk have et rigtig godt hold. Men at det er et svækket Kolding-hold uden Kim Andersson, det kan slet ikke diskuteres.

Svenske spillere vandt internt Kolding-opgør

Dermed ser også den danske håndboldliga, som helhed, ud til at komme svækket ud af et Kim Andersson-skifte, selv om det kan øge spændingen og jævnbyrdigheden.

- Det er da rigtigt, at det er mere seværdigt, når du har de bedste spillere med. Men det vil da helt sikkert også give forfølgerne større muligheder for at være med, siger Bent Nyegaard.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Kim Andersson.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.