Kaos: Danske stjerner får løn efter trusler

Rumænsk storklub har holdt lønningerne tilbage, hvilket truede med at splitte truppen inden topkamp

Line Jørgensen (tv.) og Maria Fisker (th.) er havnet i lidt af et kaos i deres rumænske klub CSM Bucuresti. (Foto: Lars Poulsen)
Line Jørgensen (tv.) og Maria Fisker (th.) er havnet i lidt af et kaos i deres rumænske klub CSM Bucuresti. (Foto: Lars Poulsen)

De to danske landsholdsspillere Line Jørgensen og Maria Fisker har stået i en uoverskuelig situation i den rumænske topklub CSM Bucuresti.

Efter længere tid uden løn truede de to danskere sammen med resten af truppen at skride fra projektet, hvis ikke pengene faldt efter tirsdagens topkamp mod Baia Mare.

Holdet har spillet 12 kampe i den nationale liga - og vundet alle 12. Inden braget topper CSM rækken - på bedre målscore end næsten lige så suveræne Baia Mare, mens eneste nederlag denne sæson er kommet i Champions League til storholdet Buducnost fra Montenegro.

Men virkeligheden er knap så fantastisk i topklubben.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger hersker der noget nær totalt kaos, hvilket primært hænger sammen med, at klubben ejes af bystyret i Bukarest. Og byrådet har adskillige medlemmer, der mener, at der bruges alt for mange penge på damehåndbold.

Derfor er der ikke faldet løn i flere måneder, hvilket altså udmøntede sig en konkret melding fra holdet: Ingen løn efter storkampen tirsdag er lig med splittelse af holdet.

Håndbold Stilhed, ståpels og dansk succes i Champions League

- Det er stadig et eventyr, selv om forholdene er meget anderledes, og der har været en masse problemer, siger Line Jørgensen, der spiller i CSM Bucuresti. (Foto: Lars Poulsen)
- Det er stadig et eventyr, selv om forholdene er meget anderledes, og der har været en masse problemer, siger Line Jørgensen, der spiller i CSM Bucuresti. (Foto: Lars Poulsen)

Fire brasilianere skred
Blandt de implicerede parter er også cheftræner Kim Rasmussen, der har stået i spidsen for holdet siden september. Ekstra Bladet har været i kontakt med ham, men han har ikke ønsket at kommentere forholdene.

Det er ingen nyhed, at pengene pludselig kan udeblive i klubben, hvor de fire brasilianske verdensmestre Deonise Fachinello, Ana-Paula Rodrigues, Fernanda-Franca da Silva og Mayssa Pessoa kortvarigt forlod truppen for nogle måneder siden i protest over manglende lønninger. Da de modtog noget af den manglende løn, vendte de tilbage og er fortsat tilknyttet klubben.

Line Jørgensen udtalte i oktober, at forholdene var fine, og at hun fik sin løn til tiden.

- Det er stadig et eventyr, selv om forholdene er meget anderledes, og der har været en masse problemer. Men min løn er kommet til tiden. Støtten til klubben er som sådan ikke forsvundet. Der manglede pludselig bare én, der kunne skrive papirerne under. Nu har de valgt en afløser, og så kører det forhåbentlig igen, sagde den tidligere FCM-profil i forbindelse med fængslingen af borgmester Sorin Oprescu i september.

Den 63-årige håndbold-fan blev sigtet for korruption og bestikkelse efter at have lavet nogle aftaler med nogle leverandører, der var lige lovligt flossede i kanten.

Kasper Hvidt faldt og hev et par puslingedrenge med, da han gjorde sin entre i Brøndbyhallen (Foto: Rumle Skafte) Håndbold Kasper Hvidts store fald

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger hersker der reelt kaos i CSM Bucuresti, hvor Line Jørgensen optræder. (Foto: Ernst van Norde)
Ifølge Ekstra Bladets oplysninger hersker der reelt kaos i CSM Bucuresti, hvor Line Jørgensen optræder. (Foto: Ernst van Norde)

Ejet af bystyret
Efter brasilianernes afsked faldt nogle af pengene. En tredjedel af dem. Siden har truppen gang på gang oplevet en ledelse, der har beklaget forholdene og lovet bod og bedring i form af penge på bordet flere gange den seneste måned.

Først tirsdag skete der noget. Kort før starten på braget mod Baia Mare indløb meldingen om, at truslerne havde båret frugt. Pludselig var der penge på kontoen - og freden genoprettet for en stund.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger hersker der reelt kaos i klubben, der er ejet af bystyret i den rumænske hovedstad. Byrådet er splittet mellem tilhængere og modstandere af holdet.

Blandt tilhængerne er viceborgmesteren, der igen og igen har lovet forbedrede vilkår. Men han møder tilsyneladende politisk modstand, der udsætter lønningerne. Trusler, løgne og politisk spil er en dagligdags ting, hvilket har skabt et enormt mistillidsforhold mellem parterne i klubben.

Et sigende eksempel er klubbens direktør, der blev smidt ud, fordi dele af byrådet ikke brød sig om ham og modarbejdede ham. Flere politikere mener, der generelt bliver brugt for mange penge på damehåndbold i Rumænien. Direktøren er siden kommet tilbage, men uroen er ikke forsvundet.

Det var lige ved og næsten for Skjern og Bjarte Myrhol, der fik 28-28 med portugisiske Baia Mare. (Foto: Claus Bonnerup) Håndbold Stolpen forhindrer vild Skjern-sejr i Rumænien