Kaptajn glad trods fyring og fængsling

Line Jørgensen søgte et eventyr - og fandt det i dén grad i Bukarest, hvor de første tre måneder kostede den danske træner 'livet', mens borgmesteren og klubbens finansielle bagmand røg i brummen

AARHUS (Ekstra Bladet): Line Jørgensen søgte nye udfordringer. Dem kan man vist roligt fastslå, at den danske landsholdskaptajn har fundet i sin ny rumænske klub CSM Bucuresti.

Clubul Sportiv Municipal er – som navnet antyder – totalt fedtet ind i hovedstadens kommunale budget.

Derfor sved det også umanerligt hårdt, da håndboldklubbens mæcen og byens borgmester, Sorin Oprescu, i starten af september blev anholdt i sit hjem og fortsat er fængslet.

Byens 63-årige politiske overhoved er – ikke overraskende for ret mange på de kanter – sigtet for korruption, suspenderet og rasler nu med jernstænger i stedet for borgmesterkæden. Sorin Oprescu har angiveligt lavet lystige aftaler med kommunens leverandører og ladet en lind strøm af penge fosse som bestikkelse ud over de rette personer – og kun beholdt 10 procent selv!

Det var aldrig gået i Farum. Der ville pengene trods alt være blevet investeret i Pomerol eller hæderlige Petrus-vine …

Se også: Bryder med Wilbeks stil: Landstræner lukker ned

Uden borgmesteren ingen underskrifter – og uden dem ingen penge til håndboldklubben. Lønudbetalingerne har haltet, men Line Jørgensen og Maria Fisker, der startede i klubben i juli, har ikke været ramt.

– Det er stadig et eventyr, selv om forholdene er meget anderledes, og der har været en masse problemer. Men min løn er kommet til tiden, siger Line Jørgensen.

– Støtten til klubben er som sådan ikke forsvundet. Der manglede pludselig bare én, der kunne skrive papirerne under. Nu har de valgt en afløser, og så kører det forhåbentlig igen, fortæller Line Jørgensen.

– Det er noget helt andet end Danmark, men det er en stor oplevelse. Der er en lille forskel på Herning og Bukarest ... Jeg bor rimeligt centralt, og Bukarest er faktisk en flot by, siger hun og griner.

Se også: 'Lotte Grigel er jo ikke en stjerne'

Tre måneder efter skiftet fra FC Midtjylland har hun også allerede oplevet sæsonens første fyring, da Mette Klit røg ud af vagten og blev erstattet af Kim Rasmussen.

– Selvfølgelig tænker man lige over, hvad der nu sker, men det er sådan, det er: Der bliver uddelt skideballer og fyresedler, tonen er kontant og kravene til gengæld enkle: Vi skal bare vinde!

Kulturen på holdet er også helt anderledes, og Line Jørgensen har lært nye sider af sig selv at kende:

– Tro mig eller lad være: Jeg har skældt en russer ud hele vejen fra forsvaret op i angrebet. Der sker noget med en selv. Man er nødt til at have albuerne lidt højere oppe, for det er bare en anden kultur. I Danmark er vi vant til, at alle bare er gode venner, ikke, og vi skal i biffen og på café sammen. Det gør vi ikke dernede. Du skal fungere på håndboldbanen, og det er det, det handler om.

Jan Pytlick har forladt korset! (Foto: Lars Poulsen) Håndbold - 4. okt. 2015 - kl. 13:51 Pytlick er kommet ned fra korset

Til gengæld er lønnen højere end i FCM, hvor Line Jørgensen tjente ca. 550.000 kroner brutto om året.

– Den er noget bedre her, hvor jeg får et nettobeløb hver måned plus bil og husleje betalt.

Og så går du ud fra, de har styr på skatten?

– Jeg tror, det går efter reglerne. Det er jo trods alt kommunen.

Ja, det siger du! Borgmesteren sidder i spjældet …

– Haha, ja. Jeg tror bare, det er sådan, det er. Jeg er forberedt på, at alt kan ske!

EM-kval: Danmark-Tyrkiet kl. 20.15 på TV2

5 kommentarer
Vis kommentarer