Keeper ramt syv gange i hovedet

Landsholdsmålmanden sygemeldt med hjernerystelse og måtte blive hjemme, da Larvik fejrede norsk guld i aftes – Sandra Toft ramt syv gange i hovedet på ti dage

Sandra Toft modtog syv skud i ansigtet på blot 10 dage - de to seneste mod Frankrig koster nu en ugelang sygemelding på grund af hjernerystelse. (Foto: Lars Poulsen)
Sandra Toft modtog syv skud i ansigtet på blot 10 dage - de to seneste mod Frankrig koster nu en ugelang sygemelding på grund af hjernerystelse. (Foto: Lars Poulsen)

Sandra Toft var ikke i hallen, da Larvik i aftes blev fejret som suveræne norske håndboldmestre. Den danske landsholdsmålmand døjer stadig med den hjernerystelse, hun pådrog sig for en uge siden ved Golden League, da hun alene i første halvleg blev ramt to gange hårdt i ansigtet på franske afslutninger.

- Derefter her jeg overhovedet ikke spillet. Jeg har hovedpine, men det er ikke så slemt endda. Jeg kan godt f.eks. godt tåle lys, men jeg går rundt herhjemme og keder mig. I dag er der gået en uge, og i morgen skal jeg igen tilses af holdlægen, og så håber og tror jeg, at jeg kan spille om ti dage, når vi møder Thüringer HC i den første kvartfinalekamp, siger Sandra Toft.

Se også: EM-helt tæt på døden: Ja, jeg er en klovn!

Larvik har vundet rub og stub, så mesterskabet var ingen surprise i den norske storklub, der ligesom Viborg HK herhjemme har været i store finansielle problemer. Men festen efter udlevering af guldmedaljer fejlet ingenting…

- Det var da surt at sidde hjemme, når man nu har spillet samtlige 20 andre kampe, men det er der desværre ikke noget at gøre ved, siger Sandra Toft.

Hun er langt fra alene, når det gælder hjernerystelser i forbindelse med håndbold. Maria Fisker er langtids-sygemeldt i Viborg, og keeper-kollegaen Søs Søby har været ukampdygtig, siden hun i oktober knaldede hovedet i gulv og stolpe i landsholdstrøjen.

- Jeg tror, det er tilfældigt. Der er ingen spillere, der med vilje forsøger at ramme en målmand i hovedet. I mit tilfælde regnede vi os frem til, at jeg på 10 dage blev ramt i hovedet syv gange – de to mod Frankrig og så fem gange for Larvik i en meget kort periode. Den første mod Frankrig var den værste, og den anden var nok den, der fik bægeret til at flyde over, vurderer Sandra Toft.

Se også: Dansk EM-profil: Sort neglelak skal knække Spanien

- Det er en mild hjernerystelse, og vurderingen er, at jeg efter en uges pause skulle være nogen lunde frisk igen. Sådan føler jeg mig også – det er gået fremad dag for dag. Men jeg har stadig hovedpine, siger målvogteren.

Hun tror ikke, de hårde fuldtræffere kommer til at skræmme hende i fremtiden:

- Nej. Når man først er på banen, er det for at redde bolde, og så tænker man ikke på andet. Sådan har det også været, når jeg er vendt tilbage efter en knæ-operation, siger Sandra Toft, der i al beskedenhed er blevet opereret syv gange i den del af bevæge-apparatet.

Se også: Målvogter sendt til tælling - træner kostede sejren

Dertil kommer en grum bil-ulykke, der nær havde kostet hende førligheden.

- Derfor kan det også være svært for mig at skelne, om hovedpinen kommer fra nakken eller fra de bolde, jeg har fået i hovedet. Til gengæld kan jeg garantere én ting: Jeg keder mig helt vildt!

6 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere