KIF Kolding tager første slutspilssejr i Aarhus

KIF Kolding København fik den første sejr i slutspillet, russisk stjerne flækkede lystigt løs – og dommerne dummede sig ikke…

Konstantin Igropulo blev topscorer for KIF torsdag aften. (Arkivfoto: Ernst van Norde)
Konstantin Igropulo blev topscorer for KIF torsdag aften. (Arkivfoto: Ernst van Norde)

AARHUS (Ekstra Bladet): Så kom den endelig – den første sejr til mestrene i årets slutspil.

KIF Kolding København kan i første omgang plyndre en blomsterforretning fredag morgen og sende buketterne til Konstantin Igropulo for en viljestærk indsats specielt lige efter pausen, da han knaldede fem bold i rap i kassen og såmænd også sendte Torsten Laen af sted fuldstændig blank i kontra.

Det vendte slaget for KIF, der bagud 12-14 ved pausen bestemt ikke lignede et mesterhold på jagt efter nye triumfer, mere sølvtøj og et brag af en guldfest i Kolding senere på foråret. Men med 27-23 over Århus Håndbold lever håbet stadig på de kanter.

Mod GOG for nylig var den falmede russiske verdensstjerne en skygge af sig selv – den 31-årige venstrehånds-slugger spillede faktisk tæt på forfærdeligt ringe.

Han spilde også sine første tre tilbud i kampen i Aarhus, men så tog fanden som sagt ved russeren, der flækkede lystigt løs eller ålede sig igennem Aarhus-forsvaret i rappe gennembrud uden chance for hverken Jens Fredsgaard eller 43-årige Jan ’Tromle’ Nielsen, der har måttet genoplive sig selv som målmand og tage en tørn på banen ved siden af pligterne på direktør-gangen i klubben.

Første sejr i tre forsøg
Aarhusianerne mistede først super-keeperen Emil Nielsen på grund af meningitis, og topscorer Torben Petersen smadrede korsbåndet for en uge siden i en pokalkamp i Tønder, så det er også svære odds for folkene fra smilets by.

Østjyderne havde dog langt større fut i fødderne i en første halvleg, hvor de det meste af vejen var i teten mod KIF Kolding København, der spillede uden tempo i begge ender og virkede tømmermands-agtigt uinspireret. Men så greb Konstantin Igropulo taktstokken nærmest som en en-mandshær og vupti var 12-14 ved pausen og 12-15 umiddelbart efter forvandlet til koldingensisk 18-16 føring – og derfra så Kasper Hvidt og Co. sig ikke tilbage.

Med den første sejr i tre forsøg i slutspillet lever chancen for at forny abonnementet på en DM-finale i dén grad i såvel Kolding som København – mens aarhusianerne må se i øjnene, at toget er ved at have forladt perronen.

Og den glædelige nyhed: Kampen blev afgjort af spillerne – ikke af dommerne…

0 kommentarer
Vis kommentarer