KIF-profil om Zagreb: Vigtigst at undgå Rhein-Neckar

KIF Kolding har en rimelig mulighed for at slå Zagreb i Champions Leagues 1/8-finale, mener Torsten Laen

Følg Håndbold

Ikke det værste, men heller ikke det bedste. Sådan vurderer KIF Kolding Københavns stregspiller Torsten Laen tirsdagens lodtrækning til 1/8-finalen i Champions League, der matchede de danske mestre med Zagreb fra Kroatien.

Han mener, at det vigtigste var at slippe for danskerklubben Rhein-Neckar Löwen, der med Niklas Landin i målet og Nikolaj Jacobsen på sidelinjen ser uhyre stærk ud. Den tredje mulighed var franske Dunkerque.

- Zagreb er en udmærket lodtrækning. I mine øjne var Rhein-Neckar Löwen det vanskeligste hold, vi kunne møde. Zagreb er nok det næststærkeste og Dunkerque det dårligste. Vi har en mulighed for at gå videre, siger Torsten Laen.

Han peger dog på, at der efterhånden er så mange gode internationale hold, at det er svært at foretrække det ene hold frem for det andet.

- Rhein-Neckar Löwen fører Bundesligaen, men blev kun nummer tre i den indledende gruppe, og det viser noget om den bredde, der er kommet i Champions League. Det skal man også tænke på i forhold til Zagreb.

- Det bliver slet ikke nogen nem opgave. Zagreb har slået THW Kiel og Paris Handball på hjemmebane, og det viser, at det er et meget svært sted at spille. Det handler om at sikre os et godt udgangspunkt, så vi kan vinde samlet på hjemmebane, siger Laen.

Zagreb havde sin storhedstid i 1990'erne, hvor klubben seks gange var i finalen i Champions League og turneringens forgænger, Europa Cup for mesterhold.

I dag er det kroatiske hold en mere ukendt størrelse, men havde dog fire spillere med i Kroatiens VM-trup i slutrunden i Qatar i januar.

- De var helt med fremme i 1990'erne, og så havde de et nyt stort sats omkring 2010, hvor de hev nogle af de gamle stjerner hjem, men slet ikke fik nogen succes.

- De er i gang med et nyt hold, men Kroatien er en stolt håndboldnation, så der er mange gode spillere at tage af, siger Torsten Laen.

Kampen i Zagreb skal spilles mellem 11.- og 15. marts, mens returkampens skal spilles mellem 18.-22. marts.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvordan synes Mette Frederiksen selv, det går?