KIF tjener penge for første gang i 28 år

KIF Kolding København har fået den første million i kassen på succes

Lasse Boesen og KIF Kolding København har bl. a. takket været to Champions League i busafstand tjent penge på at spille med i den fornemme håndboldturnering (Foto: Anders Brohus)
Lasse Boesen og KIF Kolding København har bl. a. takket været to Champions League i busafstand tjent penge på at spille med i den fornemme håndboldturnering (Foto: Anders Brohus)

KIF Kolding København kan for en gangs skyld juble over gevinst på Champions League-succes.

Efter 28 år og 185 Champions League- og andre europæiske kampe er det ikke længere bare penge ud ad vinduet at være på den store scene.

Eller at det bare lige kan køre rundt.

Den første million kroner er rundet, og der er efter lodtrækningen til 1/8-finalerne udsigt til flere penge til den kronisk økonomisk trængte klub.

To såkaldte buskampe mod Flensburg/Handewitt og Alingsås har gjort den store forskel i regnskabet for gruppespillet samtidigt med, at pengene er blevet større i Champions League, selv om det fortsat er intet i forhold til i fodbolden.

Ud over startpenge til gruppespillet er der kommet præmiepenge ind for andenpladsen samt kvalifikationen til 1/8-finalerne.

Derudover har KIF Kolding København haft reklamerettighederne til seks placeringer til hjemmekampene samt hele entre-indtægten, så KIF Kolding Københavns pressechef, Thomas Kristensen, har regnet ud, at der indtil videre er kommet omkring 1,3 millioner kroner i kassen.

Dansk EM-helt: Zagreb bliver ikke sidste stop

Af udgifter har der været udekampene mod Besiktas, Tyrkiet, Wisla Plock, Polen, og Barcelona, men det har ikke været de dyreste steder at rejse hen.

Hos den andet danske CL-hold har det været anderledes med dyre og uinteressante kampe mod Zaporozhye, Ukraine, Kadetten Schaffhausen, Schweiz, Dunkerque, Frankrig, Pick Szeged, Ungarn, og direktør Jan Larsen har tidligere været ude at fortælle, at gruppespillet ikke ville være rentabelt.

Aalborg Håndbold kan med Barcelona modstander se frem til en udsolgt hjemmekamp, hvor entreen ryger i klubkassen sammen med godt 200.000 kr i bonus  for at kvalificere sig til 1/8 finalerne.

KIF Kolding København bør gå videre, fastslår veteranen Lasse Boesen. Prvo Zagreb, de mange-mange-dobbelte kroatiske mestre med i alt 24 titler, er ikke den værst tænkelige modstander.

Det ville Rhein-Neckar Löwen ikke have været.

KIF-profil om Zagreb: Vigtigst at undgå Rhein-Neckar

Den tredje mulighed var de franske mestre Dunkerque, som Mikkel Hansen og co. i Paris Handball skal møde.

- Først og fremmest må vi håbe på, at vi vil få neutrale dommere, så vi ikke oplever det samme som i sidste sæson, hvor vi ikke blev behandlet ordentligt i Makedonien af et par rumænske dommere, siger Lasse Boesen.

- Vi skal fra Zagreb med et ordentligt resultat, og så skal vi gøre arbejdet færdigt på hjemmebane og cementere, at vi er blandt Europas otte bedste klubhold.

- Jeg har ikke tænkt mig, at kampene mod Zagreb skal være mine sidste internationale kampe, siger Lasse Boesen. Han forventer, at KIF Kolding København på lørdag vil gøre det af med bundholdet Odder og vinde grundspillet, så der bliver et par uger til at skærpe formen til kampene mod Zagreb midt i marts.

- Lige nu har vi lidt at arbejde med, for vi er ikke, hvor vi skal være. Der er nogle, der er lidt trætte, så vi skal op i gear til den hæsblæsende afslutning på sæsonen med Champions League, Final 4 og slutspil.

Seneste nyt

En del gerningsmænd synes at gå fri

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.