Klavs Bruun advarer: 7100 totalt vilde modstandere

Landstræneren advarer mod Tyskland efter kamp, hvor ’vi ikke bare blev sat af – vi blev decideret tørret’

Tyske tilskuere er ikke for sjov, og i Magdeburg har de pænt forstand på håndbold - og på at presse to måske usikre dommere. Foto: Lars Poulsen
Tyske tilskuere er ikke for sjov, og i Magdeburg har de pænt forstand på håndbold - og på at presse to måske usikre dommere. Foto: Lars Poulsen

OLDENBURG (Ekstra Bladet): Det bliver Tyskland på hjemmebane søndag aften i Getec Arena for det danske kvindelandshold i håndbold, og det bliver måske lige præcis adressen, der kan blive det helt store problem i ottendedelsfinalen.

Jannick Green og Michael Damgaard huserer til hverdag foran de 7.100 tilskuere i hallen, hvor der vil blive lagt et kolossalt tryk på det danske landshold.

Værterne SKAL helst videre set fra mange arrangør-synspunkter, så selv om germanerne ikke altid har været specielt stabile i gruppespillet, venter der en enorm opgave for Klavs Bruuns kvindskab med mange unge uden vild rutine i den slags løjer.

Det frygter landstræneren i hvert fald.

- Det bliver svært, for det er traditionen tro megasvært at møde værtsnationen i en ottendedelsfinale. Havde det været en kvartfinale, havde det nok været en lille smule anderledes, fordi så var de lige kommet det step videre i turneringen. Jeg er ikke specielt glad for at møde dem foran så mange tilskuere, som der helt sikkert vil være. Der bliver lagt tryk på.

Holland smadrede dem i dag!

- Ja, men det var en kamp, der ikke havde så stor betydning. Problemet er, at der ikke for en værtsnation er meget ved IKKE at få holdet videre til i hvert fald en kvartfinale.

Et fysisk stærkt hold
Tænker du, at mange tilskuere kan påvirke dommerne?

- Vi er mennesker alle sammen, så det er da helt klart en mulighed, selv om dommerne helt sikkert vil gøre alt for, at det ikke sker. Men det er jo set mange gange før. Det er jo en del af beregningerne, og det er også derfor, jeg ikke er sindssygt begejstret for at møde Tyskland. Men jeg tror selvfølgelig, vi kan byde dem op til dans.

Fakta: Danmarks ved til VM-finalen

Danmark er som toer i gruppe C klar til 1/8-finalen ved VM i Tyskland.

Her venter værterne, efter de blev nummer tre i gruppe D efter Serbien og Holland. Langt fra skræmmende, men med Tyskland på hjemmebane ved man aldrig.

Skulle det lykkes Danmark at vinde, venter vinderen af Sverige-Slovenien i kvartfinalen.

Sverige overraskede ved at slå Norge og vinde gruppe A - og må være favorit mod slovenerne.

Vinder Danmark kvartfinalen, ligner det en semifinale mod enten Montenegro eller Frankrig. Førstnævnte havde rimeligt godt styr på Danmark i åbningskampen, mens Frankrig besejrede Rumænien stort i gruppe A, hvor man sluttede som toer.

Er du lige nu og her tæt på blank, når det gælder Tyskland?

- Nej, for vi spillede jo mod dem i sommers, hvor de slog os. Det er et fysisk stærkt hold med gode skytter, dygtig målmand – det er et hold, vi har stor respekt for.

Hvordan tror du, dine yngre spillere vil reagere på presset?

- Vi ved det ikke rigtigt, for det er meget sjældent, vi spiller for så mange. Vi gjorde det i Danmark, hvor det gik fint, men det er en stor arena. Jeg er rigtigt glad for danske tilskuere, men jeg ved også, at i Tyskland er de endnu vildere. De er vant til, når de er mange samlet, at lægge et kolossalt tryk.

For mange fejl i 2. halvlegs begyndelse
Og hvis I så vinder den kamp, så skal I ikke møde Norge i kvartfinalen…

- Hør her, det vil jeg slet ikke kommentere.

Selve kampen mod Rusland er delvist til glemmebogen.

- Jeg ærgrer mig over, at vi starter anden halvleg så dårligt og over, at vi laver nogle fejl, jeg ikke synes, jeg har set os lave ekstra. Det gælder både i syv mod seks og seks mod seks, hvor vi bare kaster bolden ud over sidelinjen, og det er selvfølgelig mega-ærgerligt. Det bliver straffet mod så godt et hold. Det kan man måske klare mod andre hold, men mod Rusland, Norge, Holland, Tyskland og sådan nogen går det bare ikke. Det kan du ikke tillade dig, formaner landstræneren.

- Jeg er til gengæld glad for, at vi i første halvleg spiller lige op med russerne og viser, vi godt kan være med. De spiller altså rigtigt, rigtigt godt. Jeg har aldrig set et hold med så mange fintestærke spillere. Vi bliver jo ikke bare sat af, vi bliver jo ind imellem tørret, og jeg er meget spændt på at se dette russiske hold i fremtiden, for spillerne er godt nok dygtige.

Det bedste, du har set i din tid som kvindetræner?

- Det er… Ja, altså målt på deres individuelle kvaliteter. Sammensætningen i spillet kan man altid diskutere, det er jo en smagssag, men når de går direkte mand-mand, så kender jeg ikke noget hold, der er lige så stærkt som russerne.

Se også: Dansk stjerne floppede: Uhyggeligt lavt niveau

Se også: Danmark fik smæk - men det er ikke helt skidt

Se også: Rusland gav os et af de bedste nederlag

0 kommentarer
Vis kommentarer