Klavs Bruun er stolt over sine spillere

Landstræneren fik både sjæl og hjerte mod Montenegro, men de tidligere nederlag nager stadig

Klavs Bruun fik både sjæl og hjerte. Foto: Lars Poulsen
Klavs Bruun fik både sjæl og hjerte. Foto: Lars Poulsen

NANTES (Ekstra Bladet) Det var en stolt landstræner, der gjorde status efter sejren over Montenegro ved EM i Frankrig. En kamp, der for Danmarks vedkommende blev den sidste ved slutrunden, der nu fortsætter med semifinaler på fredag i Paris.

- Jeg er meget stolt over, at vi rejste os efter tre kampe, hvor vi ikke spillede, som vi gerne ville. Men i dag viste vi en masse hjerte og sjæl.

- Evnen til at rejse sig og tro på det har været eksisterende. Jeg har ikke på noget tidspunkt været i tvivl om, at vi godt kan være med. Men det kræver meget. At vi lægger hele vores sjæl i det. En ting er, at vi som ledere har gjort det. Men spillerne skal også gøre det over hinanden og over for os.

- Det synes jeg, de har gjort. Og det er jeg ekstremt stolt af.

- Det er lidt den gamle traver om at slippe hestene løs. At vi selv kommer med den attitude, som vi ved, vi bliver mødt med, når vi møder Montenegro. De kommer sådan hver gang, og der skal vi også være.

- Det er en god læring, selv om jeg er pisse træt af, at vi skal stå og lære til et mesterskab. Men det er lige præcis det niveau, vi skal komme med. Gjorde vi det tidligere, ville vi ikke tabe så stort til Frankrig og til Rusland.

- Det kan godt være, vi stadig taber, for det er gode hold, men vi ville være med, og det var vi ikke i de kampe. Det irriterer mig selvfølgelig helt vildt.

- Men vi var det i dag. Det er krig det her. Det er ikke for sjov. Spillerne knokler røven ud af bukserne til daglig, og det gør vi andre også for, at tingene skal fungere. Det kræver noget mental styrke, og det synes jeg også, de har vist mange gange, når jeg går tæt på dem. De har så meget at byde på, og i dag får de også vist det inde på banen.

Artiklen fortsætter under billedet

Anne Mette Hansen gav alt mod montenegro.
Anne Mette Hansen gav alt mod montenegro.

- Det er som livet det her. Hvis du ikke investerer, får du heller ikke noget ekstra ud af det. Hvis du ikke investerer noget sjæl og hjerte i det, får du ikke noget tilbage.

- Hvis vi skal gøre det hele op, er jeg selvfølgelig ikke glad for de tre kampe, vi fik leveret mod Serbien, Frankrig og Rusland. Det irriterer mig helt vildt. Men jeg kan ikke stå og være skuffet over, at vi måske bliver nummer 11, når vi efterlader det aftryk, vi gør mod Montenegro. Jeg er bare bitter over, at vi ikke gjorde det noget før, siger Klavs Bruun.

En af de spillere, som Klavs Bruun brugte meget mod Montenegro, er den lille playmaker Lotte Grigel. Hun var meget glad efter kampen.

- Jeg tror, de fleste godt kan huske kampen mod Montenegro ved VM sidste år. De kom og blæste os ud af banen, og det havde vi aftalt, at det får de ikke lov til igen. Vi var så stjerneklare til bare at banke dem én. Hvis vi havde tabt, skulle vi i det mindste have tævet nogle montenegrinere.

- Jeg var sindssyg glad for at kunne hjælpe holdet. Det var en vild kamp at være en del af. Vi er helt euforiske. Vi har været så langt nede, og vi har virkelig skullet grave dybt for at bevise over for os selv, at det godt kunne lade sig gøre. At vi faktisk er rigtig gode til at spille håndbold. Det gør en verden til forskel. Men vi skal bare være sådan her hver gang, siger Lotte Grigel.

Se også: Crazy Sandra: - Jeg svinede dem allesammen til

Se også: OL-drømmen lever: Danmark vandt EM-gyser

Se også: En får topkarakter - og landstræneren rejser sig i dramatisk sejr

9 kommentarer
Vis kommentarer