Klavs Bruun før braget: - Du kan ikke drille mig

Det glæder landstræneren, at hans gamle hold vandt grundspillet – og han indrømmer, at han i svage øjeblikke efter VM har tænkt, at det ser lidt stramt ud for kvindelandsholdet

Klavs Bruun Jørgensen i det rasende hjørne under VM i december - vi håber, han har det sjovere, når lørdagens kamp mod Montenegro er overstået. (Foto: Lars Poulsen)
Klavs Bruun Jørgensen i det rasende hjørne under VM i december - vi håber, han har det sjovere, når lørdagens kamp mod Montenegro er overstået. (Foto: Lars Poulsen)
Følg Håndbold

AARHUS (Ekstra Bladet): Klavs Bruun sidder i Aarhus og bæver en smule før OL-kvalifikationen, fordi han ikke helt aner, hvor han har sit hold.

Så ser det straks helt anderledes ud der, hvor han kom fra: Team Tvis Holstebro sikrede sig forleden førstepladsen i mændenes grundspil!

- Det kan du ikke drille mig med. Jeg er kun glad på deres vegne, siger landstræneren og griner.

Men måske sidder du og tænker: Hvad fanden laver jeg her?

- Nej! Det gør jeg bestemt ikke. Jeg synes, det er flot, hvad de har præsteret i Holstebro, og så kan jeg jo håbe, de kun rammer uafgjort i den sidste kamp mod KIF Kolding København. For så lander de på samme point-antal, 39, som var topscoren for en sæson, mens jeg var i klubben, haha.

Hvad rakte det til?

- En tredjeplads. Men det er sindssygt flot, hvad de har præsteret, og jeg klapper kun i mine små, tykke hænder over, at de drenge, som jeg har haft rigtigt mange gode oplevelser sammen med, har præsteret så flot i år.

Vinder de DM?

- Jeg synes, ligaen har vist, at mange hold kan vinde guld. Det bliver spændende. Men Kolding er jo sjovt nok et hold, der begynder at toppe nu. Jeg synes ikke, sæsonen som helhed har været så flot – men den har været spændende. Og det kan blive et super spændende slutspil. Det glæder jeg mig til.

Mulle lover: Altid plads til en ekstra tusch

Men i virkeligheden er det slet ikke det, det handler om. Hvordan synes du, udsigten til OL i Rio er her fra Aarhus?

- Fin nok, og jeg er tilfreds med det, jeg har set i træningen. Men om det er nok til at slå Rumænien og Montenegro… Det finder vi ud af fredag og lørdag. Vi har mange skader og afbud, og eksempelvis rumænerne har så mange ting på rygraden. Det har vi bare ikke. Vi har forberedt os, men hvis de begynder at ændre på nogle ting rent taktisk, kan vi godt blive udfordret. Det ved vi.

Klavs Bruun Jørgensen står her til aften foran en vigtig kamp i OL-kvalifikationen (Foto: Jens Dresling)
Klavs Bruun Jørgensen står her til aften foran en vigtig kamp i OL-kvalifikationen (Foto: Jens Dresling)
 

Klavs Bruun Jørgensen må efter afbud fra Line Jørgensen og Louise Burgaard stille med tre ’nye’ venstrehånds-flækkere.

- Spillere som Camilla Dalby, de la Cour og Mette Tranborg er faldet rigtigt fint ind til træningerne, og lige nu sidder jeg ikke med en nervøs fornemmelse. Men jeg har respekt for, at det bliver noget andet, når vi skal møde så godt et hold som Rumænien, der også lige har slået Norge på hjemmebane.

Situationen er ikke ukendt. I det halve år, Klavs Bruun havde før VM i Herning, deltog Line Jørgensen og Louise Burgaard nærmest ikke på grund af skader, der skulle tages hensyn til.

- Vi har været udfordret over en længere periode på højre back, erkender han med et smil.

VM-fløj vraget til OL-kvalifikationen

Danmark skal slå Uruguay og derudover enten Rumænien i aften eller Montenegro i weekenden (Foto: Jens Dresling)
Danmark skal slå Uruguay og derudover enten Rumænien i aften eller Montenegro i weekenden (Foto: Jens Dresling)
 

Kommer man så ikke let i vildrede som landstræner?

- Nej, det synes jeg egentlig ikke. Jeg vil ikke afvise, at jeg efter VM i et svagt øjeblik godt kunne sidde og tænke: Uha, det bliver lidt stramt ind imellem. Men når man så møder ind igen, og spillerne knokler benhårdt og gør det pissegodt, så er jeg rimeligt fortrøstningsfuld. Der er mange ting, der fungerer virkelig fint for os – men tingene sidder ikke på rygraden endnu.

Hvad fungerer?

- Vores forsvar under VM – og faktisk også efter på trods af den første halvleg mod Rusland i Næstved. Overordnet set: Når vi har stået i vores etablerede 6:0-forsvar, har vi haft styr på det, men når modstanderne kommer i andenbølge kontra og alt det der, så har vi ikke været stærke nok. Vores angrebsspil har selvfølgelig haltet en lille smule. For at sige det mildt. Men jeg synes, det er blevet bedre.

Men nu kommer der to kampe, hvor I formentlig skal være i stand til at holde modstanderne nede på 22-23 scoringer?

- Ja, og det tror jeg også, vi kan. Under VM holdt vi Montenegro på 23 og 20 i de to kampe, mens rumænerne lavede 27.

Det var i den tabte kvartfinale, hvor Cristina Neagu baldrede 15 bolde i kassen.

- Ja, og der er vi nødt til at tro på, at vi skal kunne holde hende på ti. Det giver 22 – og så er vi der, hvor vi skal være, lyder Klavs Bruuns simple regnestykke.

'Mulles svenske veninde: Ja, vi er et par

Da Klavs Bruun Jørgensenblev træner quizzede Ekstra Bladet ham i kvindehåndbold. Se hvordan det gik her 

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner endnu en katastrofe

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+