Klavs Bruun fyrer træner

Kvindelandsholdet forbereder sig til VM på hjemmebane – uden specialtræner til Sandra Toft og de andre målmænd

Marie Møller (tv) herser med Sandra Toft under EM i Ungarn - nu må målmanden klare sig selv. (Foto: Lars Poulsen)
Marie Møller (tv) herser med Sandra Toft under EM i Ungarn - nu må målmanden klare sig selv. (Foto: Lars Poulsen)
Følg Håndbold

Når Klavs Bruun Jørgensen i aften samler kvindelandsholdet for første gang, er der skiftet godt og grundigt rundt på positionerne – ude på bænken.

Det mest opsigtsvækkende er, at den ny landstræner har fyret målmandstræneren, der ifølge Ekstra Bladets oplysninger fik beskeden af omveje. Hun blev ganske enkel bare ikke blev indkaldt til samlingen!

Marie Møller, der som aktiv var med til at vinde Champions League med Slagelse, er blevet outsourcet, og hun bliver ikke nødvendigvis erstattet af en anden.

Dansk mester ramt af mystisk sygdom

- I denne samling er der ikke særligt meget fokus på lige præcis keeperne, så nu prøver vi at klare os uden, og så må vi senere sammen med målmændene finde ud af, om der er et behov. De næste fire-fem år er det formentlig Sandra Toft og Rikke Poulsen, der er de to foretrukne målmænd, og de bliver hjemme i klubberne trænet af absolutte kapaciteter som Lene Rantala og Susanne Munk Wilbek, så de er i gode hænder, siger Klavs Bruun Jørgensen.

- I min tid som landsholdsspiller havde vi ikke specifikke målmandstrænere, og Kasper Hvidt og Niklas Landin stod jo fornuftigt alligevel. Man kan heller ikke påstå, at Niklas Landin stod sin bedste slutrunde, selv om Tomas Svensson var med til VM i Qatar. Søren og jeg skal nok i samarbejde med en videomand være i stand til at servicere keeperne med relevante klip, siger landsholdschefen.

- Jeg tror måske mere på en model, hvor keeperne har specialister omkring sig hjemme i klubberne, og så kan vi evt. hente en Lene Rantala eller en anden ekspert ind til inspiration på et andet tidspunkt, siger Klavs Bruun Jørgensen, der erkender, at alt til syvende og sidst også er et spørgsmål om at balancere et budget.

Miss Esbjerg: Vi skal arbejde ben-fucking hårdt

Marie Møller er stadig tilknyttet DHF og har netop lavet en ny aftale med DHF’s sportschef Ulrik Wilbek omkring træning af de største talenter.

- Jeg ville gerne have fortsat, og jeg synes også, vi fik flyttet nogle ting. Men jeg respekterer Klavs’ beslutning, som er helt fair, og hvis det fungerer godt, er det fint. Jeg ønsker kun, at holdet får succes ved VM på hjemmebane i december. Det er det, der handler om, og min verden er ikke brudt sammen, siger Marie Møller.

Klavs Bruun Jørgensen og Søren Herskind skifter holdleder. Inge Märcher er stoppet og erstattes af den dobbelte OL-guldvinder Mette Vestergaard, der bliver udstyret med den meget fornemme titel: Team manager.

Massør Allan Poulsen fortsætter uden titel-forandring med at massere, men er optaget af fodboldlandsholdet i disse dage, og fysioterapeuten Birte Andersen har fået genvalg. Klavs Bruun Jørgensen henter desuden Body SDS-behandleren Erling Andersen ind i landsholdsvarmen.

Kvindelandsholdet er samlet i Brøndby frem til søndag, og derefter daffer holdet en uge til Playitas på Fuerteventura. Derefter er der kun ganske få samlinger, inden det bliver alvor ved VM på hjemmebane i Herning.

DHF lander ny hovedsponsor til kvinderne

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner endnu en katastrofe

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+