Annonce:
Annonce:

Klavs Bruun Jørgensen scorer nyt job

Jan Pytlick meddelte tirsdag, at han efter sæsonen stopper som træner for Sønderjyske af personlige årsager. Tirsdag blev det officielt, at Klavs Bruun Jørgensen overtager jobbet

Danmarks tidligere landstræner Klavs Bruun Jørgensen, i dag i rollen som håndboldekspert hos TV 2. (Arkivfoto) Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Danmarks tidligere landstræner Klavs Bruun Jørgensen, i dag i rollen som håndboldekspert hos TV 2. (Arkivfoto) Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Håndbold

Det ligger nu fast, at Klavs Bruun Jørgensen overtager trænerposten hos Sønderjyskes herrer, når Jan Pytlick stopper i klubben næste sommer.

Det skriver Sønderjyske i en pressemeddelelse tirsdag aften.

Han har underskrevet en toårig kontrakt med klubben. Det er en opgave, som den 47-årige dansker, der i øjeblikket er ansat hos TV 2 som håndboldekspert, ser frem til med stor begejstring.

- Jeg har været meget glad for min ekspertrolle på tv, men jeg har aldrig lagt skjul på, at jeg gerne ville tilbage til trænergerningen, siger han.

Jan Pytlick offentliggjorde mandag, at han indstiller sin trænerkarriere, når sæson er slut. Bag beslutningen ligger private årsager.

Annonce:

- Jobbet som professionel toptræner er på samme tid både fantastisk, men også krævende. Efter mere end 31 år, hvor håndbold har fyldt alt, er jeg kommet til den konklusion, at jeg vil ændre på mit arbejdsliv, sagde han mandag.

- Denne beslutning er forstærket af, at jeg inden for den seneste periode har mistet min mor og har en sygdomssvækket far. Vores børn er flyttet hjemmefra, og samlet set er det blevet vigtigere for mig at have min familie endnu mere i fokus, lød det.

Han har været i Sønderjyske siden 2020, men huskes formentlig bedst for sin rolle som træner for kvindelandsholdet.

Trods beslutningen om at indstille karrieren afviser Pytlick dog ikke at blive i håndboldsporten på den anden side af trænerkarrieren.

- Jeg ønsker fremadrettet at arbejde på en måde, der kan kombinere et lederjob med et tæt familieliv.

- Jeg er nødvendigvis ikke færdig med at arbejde med håndbold, men jeg er åben over for job, hvor jeg kan bruge mine mange års erfaring med ledelse inden for sport, sagde han.

Annonce:

Klavs Bruun Jørgensen har tidligere været cheftræner i AG København, Nordsjælland Håndbold og TTH Holstebro. Inden da var han også træner for det danske kvindelandshold fra 2015 til 2019.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
’Man behøver ikke have ondt af Joachim, men...’
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: