Klavs Bruun næsten grædefærdig efter profilens uheld

Lærke Møllers korsbåndsskade tog hårdt på landstræneren på det personlige plan - nu skal han i sin kamp-debut se, hvordan holdet fungerer uden den evigt uheldige spiller

Det gjorde ondt på landstræner Klavs Bruun Jørgensen at få beskeden om, at Lærke Møller var blevet korsbåndsskadet. (Foto: Lars Poulsen)
Det gjorde ondt på landstræner Klavs Bruun Jørgensen at få beskeden om, at Lærke Møller var blevet korsbåndsskadet. (Foto: Lars Poulsen)
Følg Håndbold

SKOPJE (Ekstra Bladet): Lærke Møller var tiltænkt en kæmpe rolle både offensivt og defensivt under decembers VM på hjemmebane i Herning. Endelig! Endelig var den boldbegavede – men evigt uheldige - strateg fra Team Tvis Holstebro klar til at funkle på parketgulvene under en stor slutrunde efter så mange bitre afbud.

Tirsdagens korsbåndsskade betød, at mange af Klavs Bruun Jørgensens planer enten kuldsejlede eller skal en ny tur omkring tænkehatten.

- Lærke Møller er jo en af dem, der er spil-intelligente. Du behøver ikke bruge en halv time på at forklare hende et eller andet – det tager lige præcis to sekunder, så har hun forstået, hvad du gerne vil, siger Klavs Bruun Jørgensen bænket i sofaen på Hotel Russia i Skopje, hvor Danmark i aften møder Jan Pytlicks Vardar Skopje i en testkamp.

Kampen mod forgængeren i jobbet er samtidig Klavs Bruun Jørgensens kamp-debut som landstræner.

Fyrede Pytlick i direkte duel med sin afløser

- Nu er hun så ude – hvad tænkte du, da du fik den besked?

- Jamen, først og fremmest var jeg nærmest grædefær… Nej, jeg var ikke grædefærdig, men jeg var meget trist på Lærkes vegne. Hun har kæmpet benhårdt, og hun har gjort det skidegodt de gange, vi har været samlet.

- Det har oset af, at dette VM på hjemmebane… Det ville hun bare så gerne! Så det gjorde ondt rent menneskeligt på hendes vegne, siger landstræneren.

- Rent spillemæssigt er det et monstertab for Tvis-Holstebro, fordi de ikke bare kan erstatte Lærke Møller. Vi kan heller ikke BARE erstatte hende, for der er ikke nogen i Danmark, der har hendes kvaliteter eller ligner hende.

- Men så kan vi heldigvis få noget andet – og det er det, der er fordelen ved landsholdet, siger Klavs Bruun Jørgensen.

- Det lyder måske kynisk, for jo – det er ærgerligt – men der kommer en anden.

Landsholdsprofil misser VM og er ude resten af sæsonen

- Men ikke én, der kan det samme!

- Nej. Og på den led er det surt. Men så er der andre med andre kvaliteter, som vi så får implementeret i spillet i stedet for. Lærke kunne dække en fremragende back, hvor hun kunne komme frem i banen uden problemer og dækket fremskudt i 5:1-forsvaret, hvor hun især i Vejle gjorde det rigtigt godt.

- Men vi har et alternativ i Fie Woller, der også fylder meget og kan ligge og dække ude foran. Vi kommer også til at afprøve Kristina Kristiansen, der har et løbe-pensum, der er ret voldsomt. Vi har alternativer. Det bliver ikke det samme, men de kan også være rigtigt gode løsninger, siger landstræneren.

Uheld er en stor del af en træners arbejdsbeskrivelse. Til gengæld er Klavs Bruun Jørgensen nu ’befriet’ fra at skulle træffe et tungt valg, når VM-truppen skal udtages. Lotte Grigel og Kristina ’Mulle’ Kristiansen må være sikre.

- Jeg synes, vi havde tre rigtigt dygtige og kloge playmakere, og nu har vi så to – indtil videre i hvert fald. Det er jo en af de positioner, hvor vi har følt os privilegerede. Vi har mere været i tvivl om, hvorvidt vi skulle have tre med til VM på hjemmebane, erkender han.

- Det vil vel også sige, at Kristina Kristiansen og Lotte Grigel godt kan begynde at gøre sig klar til VM?

- Altså, nu kan jeg ikke love nogen en plads til VM, men det er klart, at det tyder på, de begge er relativt sikre, siger Klavs Bruun Jørgensen.

Lærke Møller kørt på hospitalet efter knæ-uheld

Han vil i aftenens test fortsætte arbejdet med det offensive forsvar.

- Til træning har det jo set rigtigt godt ud, men der ved angriberne også præcis, hvad de er oppe imod. Det gør Vardar Skopjes spillere ikke i aften. Det bliver interessant at se, om vi kan få dem til at lave så mange fejl, som vi håber på, siger Klavs Bruun Jørgensen og forklarer:

- Vi skal være opbygnings-ødelæggende. Som udgangspunkt er det vigtigste ødelægge modstanderens opspil ved at lukke nogle vigtige løbebaner og sørge for, at de ikke blive bragt i de situationer, de godt kan li’, så modstanderne hele tiden skal starte forfra. Det er svært for de fleste at skulle opfinde tingene forfra hele tiden.

- Damespillerne har ikke været så vant til det. Det har meget været lagt i kasser og rammer, hvilket også kan være fint – det er bare ikke den måde, jeg kan li’ at spille håndbold på.

- Jeg foretrækker, at tingene kommer lidt fra rygraden – og at spillerne selv undervejs begynder at reflektere over de her ting. Det er ikke alle, der har været vant til det, siger en spændt Klavs Bruun Jørgensen.

Mere fra Ekstra Bladet+

LIGE NU
Pape blev pelset af sin egen flok

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

LIGE NU

Udforsk Ekstra Bladet+