Klavs Bruun var ved at gå på lokum i pausen

Trods nederlaget på 24-22 reddede anden halvleg mod Rusland landstrænerens humør

Foto: Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Den danske landstræner Klavs Bruun Jørgensen lagde på ingen måde skjul på, hvordan han havde haft det undervejs i kampen mod Rusland.

– Efter anden halvleg fik jeg lidt mere ro i maven. Efter første halvleg kunne jeg godt have sat mig ud på lokummet, for det var noget af det mest jammerlige, vi har leveret. Det ved alle også godt.

– Men det er vi bare nødt til at pakke væk. Vi har ikke haft megen tid til at forberede os. Vi har haft fire træninger og en kamp, inden den her i Næstved.

Men det var jo helt elementære ting, der gik galt?

– Ja, det var det. Det var især tempoet i angrebsspillet, som var elendigt i første halvleg. Det fik vi heldigvis mere styr på efter pausen. Efter sådan en kamp kan man se, hvad forskellen er. Hvis vi står stille og spiller håndbold, så vinder vi ingen kampe. Men når vi kommer i fart, så har vi en god chance mod de fleste.

Se også: Danmark i nyt kedeligt nederlag til Rusland

Hvad sagde du til dem i pausen?

– Lige præcis de ting. Det nytter ikke noget, at vi står stille. Når en lægger pres, så står de andre og kigger. Så må vi hellere satse noget mere, og laver vi en angrebsfejl eller skyder ved siden af målet, så kan vi leve med det. Men tager vi tempoet ud, så får vi slet ikke muligheden for at komme til afslutninger. Så kan vi ikke spille håndbold.

Landstræneren under landskampen mod Rusland. (Foto: Jens Dresling)
Landstræneren under landskampen mod Rusland. (Foto: Jens Dresling)
 

Hvorfor var du så længe om at bringe La Cour i spil? Hun gav jo en helt anden dynamik  i angrebet.

– Det er rigtigt. Hun gjorde det fint, men det handler også om, at tempoet i spillet blev sat op. Vi begyndte at spille bolden i stedet for at stå med den selv. Så det var en kombination af, at de andre også begyndte at spille håndbold.

Du valgte helt at spare Stine Jørgensen. Hvorfor det?

– Hun mærkede noget i en sene i benet. Jeg turde derfor ikke bruge hende. Havde jeg gjort det, og hun så ikke kunne spille i OL-kvalifikationen, havde jeg hængt mig selv, siger Klavs Bruun Jørgensen.

Han regner Rusland for at være en smule bedre end Rumænien og Montenegro, som bliver vores hårdeste modstandere i OL-kvalifikationen. Det giver måske trods alt en vis optimisme.

20 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere