Knust træner totalt knækket efter sindssygt drama

Nordsjællands træner Ian Marko Fog er stadig lamslået dagen efter hans hold er rykket ned i første division

Hør Sportskommentator Jan Jensens vurdering af sagen

- Det hele er lort. Det er ad helvedes til. Jeg har det rigtig dårligt. Anderledes kan det ikke siges.

Sådan lyder det fra Nordsjællands Håndbolds cheftræner Ian Marko Fog dagen derpå, da Ekstra Bladet fanger en tydeligt rystet træner ovenpå klubbens nedrykning til den næstbedste håndboldrække.

I et neglebidende drama mistede Nordsjælland billetten til den bedste række, da en kontroversiel dommerkendelse sikrede Tønder et straffekast fem sekunder før tid, og gav dem det mål, der sikrede sønderjyderne oprykning.

TV-billederne talte sit tydelige sprog. En følelsesladet Ian Marko Fog flåede sin trøje op i frustration i går, og skuffelsen er bestemt også til at tage at føle på dagen efter den kæmpe bet.

Lars Krogh var ikke TV2s største fan i minutterne efter et kæmpe håndbold-drama (Foto: Anders Brohus) Håndbold Rasede mod TV2 efter håndbold-drama: Nu forklarer han hvorfor

- Skuffelsen handler om flere ting. Vi har haft en sæson, hvor det hele har været stolpe ud. Vi har været igennem meget modgang. Vi har blandt andet haft to hjernerystelser og to brækkede knogler, og så kulminerer det hele med et (samlet) etmålsnederlag efter en kontroversiel kendelse.

- Oveni kommer der så også to kortslutninger fra vores klart bedste spillere. Thrane (Morten, red.) ved, han ikke må drible. Vi har trænet vores spil i to år, så det er mig ubegribeligt, han begynder at drible, og Kristian (Pedersen, holdets målmand, red.) der efterfølgende kaster bolden væk. Ren kortslutning, lyder det fra Ian Marko Fog.

Som mange andre undrer han sig også over dommernes sidste kendelse for passivt spil, men selvom han er utilfreds med dommernes ageren, vil han ikke sende skylden for nederlaget af sted mod mændene i sort.

- Jeg synes, dommerne kommer for meget i fokus. Hvis de skal dømme den kendelse, så skal du fanemefløjteme være 100 % sikker. Det er to års hårdt arbejde, der bliver skyllet ud i lokummet. Jeg tænker, om det dog ikke bare kunne gå vores vej på et eller andet tidspunkt. Det har bare været op ad bakke. Men alligevel, vi skal vinde de to kampe, længere er den ikke. Vi skal selv lukke den, lyder det fra Ian Marko Fog.

Ian Marko Fog og Nordsjælland Håndbold må ned i næstbedste række (Foto: Rasmus Terkelsen) Håndbold Nordsjælland Håndbold rykker ud efter sekund-drama

Træneren ærgrer sig over, at det hårde arbejde nu er spildt.

- Jeg synes, at man må hæfte sig ved, at vi som oprykkerhold med et spillerbudget på 2,2 millioner kroner har kunnet bide skeer med de største. Vi fik 16 point og har tabt flere kampe med et mål. Vi er nået sindssygt langt med det her hold, og det er derfor, det gør så ondt.

- Det er så usigeligt hårdt, at vi nu bare er i første division. Psykisk er det sindssygt hårdt. Vi har lagt så meget blod, sved og tårer i det her, og så pisser det hele bare ud. Jeg tager selvfølgelig ansvaret for det, men årh, hvor jeg savner held og marginaler på vores side.

- Rent personligt, så synes jeg, det er det mest uretfærdige i hele verden. Vi skal være i ligaen. Vi har haft rigeligt med chancer, og så ender det med et mål for lidt og tre kortslutninger i den sidste kamp. Der er gnedet bade sand, salt og savsmuld i såret. Vi har kæmpet røven ud af bukserne til hver eneste træning, vi har løbet de ekstra meter end modstanderne, og så er det klart, at man naturligvis gerne vil have pay off af de anstrengelser, lyder det.

Mikkel Hansen og Bo Spellerberg var blandt mange, der undrede sig over den vilde afgørelse i nedrykningskampen (Foto: Lars Poulsen) Håndbold Forrykt nedrykningsdrama: Stjernerne fatter det ikke

Nordsjælland var ellers favoritten op til de to skæbnekampe mod Tønder, og Ian Marko Fog ærgrer sig også dybt over, at de ikke kunne overkomme modstanderen.

- Jeg har set fucking fem videoer og fem kampe med Tønder. Jeg var forberedt på alt, hvad de kommer med, men det var bare ikke nok, og vi tabte alligevel. Jeg kan ikke fatte det, jeg kan ikke fatte, at det ikke lykkedes mig over de to kampe, lyder det skarpt fra den ærgerlig træner.

- Hvad skal der ske herfra? Både for dig og for holdet?

- Jeg ved det ikke. Jeg har to år mere af min kontrakt, men nu må vi evaluere med ledelsen og sponsorerne og finde ud af, om opbakningen er der, og hvem der bliver, og så må vi tage den derfra. Jeg har ikke taget en beslutning, jeg har ikke haft nogen plan b, c eller d. Det handlede bare om, at vi skulle overleve. Det lykkedes så ikke.

I stedet for modstandere som KIF Kolding København, Skjern og Tvis bliver det nu fremover hold som HØJ Elite, Lemvig-Thyborøn Håndbold og HIK, nordsjællænderne skal spille mod.

21 kommentarer
Vis kommentarer