Knytnæve bliver husket før tysk håndboldbrag

Hævn: Kiels tilskuere har ikke glemt knytnæven til René Toft Hansen

Tysklands kaptajn Uwe Gensheimer kan se frem til en varm velkomst i Kiel efter at give René Toft Hansen en knytnæve (Foto: AP)
Tysklands kaptajn Uwe Gensheimer kan se frem til en varm velkomst i Kiel efter at give René Toft Hansen en knytnæve (Foto: AP)
Følg Håndbold

Når Tysklands største håndboldnavn, landsholdsanfører Uwe Gensheimer sidst på eftermiddagen løb på banen i Ostseehalle midt i Kiel, skal Rhein-Neckar Löwen ikke forvente en hjertelig modtagelse, som Lars Christiansen f. eks. altid har fået samme sted.

Det er kun en måned siden, at Uwe Gensheimer forløb sig i en pokalkamp på hjemmebanen i Mannheim og gav den danske forsvarsklippe en knytnæve i brystet.

En episode, som dommerne valgte at overse, men dagen derpå var THW Kiels czeziske anfører, Filip Jicha på Facebook med en hilsen til Tysklands største navn.

- Denne pokalkamp har I vundet og vi tabte. Men i mine øjne har du tabt endnu mere, lød sluttede Filip Jicha sin besked.

Det fik Uwe Gensheimer til at ringe til både René Toft Hansen og Filip Jicha.

- Så er den sag ude af verden, lød det bagefter fra Rhein-Neckar Löwen-stjernen.

Selv om Kiels mange tilskuere over 10.000, som når der er udsolgt som topopgøret om det tyske mesterskab, er ældre end gennemsnittet, fejler hukommelsen ikke noget, så de har ikke glemt knytnæven.

Vinderen af topopgøret vil være godt på vej mod det tyske mesterskab, som i sidste sæson også var en duel mellem de to klubber, som blev afgjort på mål til Kiels fordel. To mål gjorde forskellen.

Hjemmeholdet er svækket med venstrefløjen Dominik Klein ude i otte måneder, og en tidligere Kiel-spiller, svenskeren Henrik Lundström er indkaldt som supplement til den danske VM-spiller, Rasmus Lauge, der i den skæbnessvanger kamp blev sendt ud på venstrefløjen.

I målet har den Skive-målmand, Kim Sonne været førstevalget  med den tidligere AG- og FCK-målmand, norske Steinar Ege som gardering.

Den tidligere Aalborg-målmand, Johan Sjöstrand skulle være klar til mødet med Rhein-Neckar Löwen med bl. a. den kommende Kiel-målmand, Niklas Landin og Mads Mensah samt den gamle Kiel-stjerne, Nikolaj Jacobsen på bænken. 

TV 3 Sport 1 Kl. 17.10

Mere fra Ekstra Bladet+

Vi kan ikke have en rigspolitichef, der lyver

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind