København jubler - champagne til 26 millioner

København Håndbold vandt DM-guldet i tæt og spændende affære mod Jan Pytlicks fynske landshold

De københavnske håndboldkvinder fejrer DM-guldet. Foto: Claus Bech
De københavnske håndboldkvinder fejrer DM-guldet. Foto: Claus Bech

FREDERIKSBERG (Ekstra Bladet): Og hvad står champagne så i nu om dage?

Tjaeh, på Frederiksberg har Kim Mikkelsen i hvert fald hældt 26 mio. kroner i projektet København Håndbold over de sidste fem sæsoner, og søndag eftermiddag kunne han, spillerne og en larmende flok sortklædte fans af den super-ambitiøse klub så endelig strække armene i den mere end lune majluft og juble over et dansk mesterskab.

Sidste år var de tæt på i tre finale-kampe mod Nykøbing Falster – søndag den 27. maj lykkedes det så endelig efter 29 års pause at tæve mesterskabet ’hjem’ til København efter FIF’s triumf i 1989.

Frederiksberg-Hallerne eksploderede i en regn af sort konfetti og jubelskrig, der formentlig har kostet et par sprængte trommehinder rundt omkring i den tætpakkede opvisningshal. Mie Rej og Co. kastede sig over hinanden og rundt på gulvet i københavner-jubel af dimensioner, og eftersom holdet også vandt grundspillet i imponerende stil, kan ingen vist brokke sig over denne udgang på de tre finalekampe.

Det blev, som cifrene antyder, hyper-spændende på Frederiksberg, hvor Jan Pytlicks fynske ’landshold’ lagde klart bedst fra land og i front med fire ved stillingen 6-10, og den afstand holdt de i de første 20 minutter af kampen – endog med den luksus indbygget, at Nadia Offendal brændte to straffekast og Stine Jørgensen to gange blev pareret af målvogter Johanna Bundsens stærke fodarbejde på ellers frie skud.

Trods den fynske overmagt i første tredjedel af kampen fik københavnerne som sædvanligt anført at sprudlende og energiske Mia Rej bragt sig på lige og førte endog 12-11 ved pausen, hvor holdet udnyttede tekniske fejl til at score sig tilbage i kampen.

Mette Tranborg havde ellers kanoneret lystigt løs og scorede otte mål i alt i opgøret, men også hende fik København Håndbold styr på efter pausen, og så kostede det også dyrt for fynboerne, at de to gange i rap var to spillere i undertal på banen.

Mia Rej brød igennem, da de lignede en mulig forlængelse af kampen og scorede til øredøvende jubel til 25-23, og det lignede afgjort en tidlig afgørelse på medaljefordelingen. Fynboerne reducerede til 25-24, og Stine Jørgensen kunne havde lagt en perfekt bold i kontra og sikret udligningen, men afleveringen gik lige i næverne på en København-spiller.

Stine Knudsen gik modigt fra fløjen og scorede til 26-24, og så kunne end ikke en fynsk time-out redde kastanjerne ud af ilden.

Det er 25 år siden, mesterskabet sidst gik til GOG og Fyn – og præcis 20 år siden, Jan Pytlick sidst kunne lade sig bade i champagnebrus på banen efter en fuld- og guld-endt sæson som herretræner i GOG.

Søndag eftermiddag lykkedes det ikke at gentage de præstationer, og københavnerne kan i den grad sende en buket blå-gule blomster i retning af Johanna Bundsen, der blev klokket for 13 solide redninger. Heraf nogle ret vigtige i kampens sidste kvarter.

Mikkel Hansen og PSG vandt bronzekampen. Foto: AP Håndbold Mikkel Hansen og PSG tager CL-bronze

Mikkel Hansen spillede en uheldig hovedrolle i slutminutterne. Foto: All Over Press/imago sport Håndbold Knust Mikkel efter nedtur: 'Det er hårdt lige nu'

Mikkel Hansen og PSG skred igen i svinget i semifinalen. Foto: All Over Press. Håndbold Mikkel i kæmpe nedtur: Misser CL-finalen igen

5 kommentarer
Vis kommentarer