Kolding brændte svensk OL-spiller af

Ny Kolding-træner henter i stedet en spansk EM-sølvvinder

KIF Kolding København har vendt Jesper Konradsson ryggen. Den vragede svensker ses her sammen med Viktor Östlund, kommende Tvis Holstebro spiller,  i et forsøg på at stoppe Mads Mensah (Foto: Jens Dresling)
KIF Kolding København har vendt Jesper Konradsson ryggen. Den vragede svensker ses her sammen med Viktor Östlund, kommende Tvis Holstebro spiller, i et forsøg på at stoppe Mads Mensah (Foto: Jens Dresling)

Den svenske OL-spiller Jesper Konradsson fra den tidligere mesterklub Alingsås, små 50 km nordøst for Göteborg, er mildest talt bitter på KIF Kolding København.

De mange-dobbelte danske mestre har i den grad brændt ham af.

Den lille playmaker, der måtte udsætte sit udlandseventyr og i stedet forlængede med Alingsås, fortæller i den anledning til Alingsås Tidning, at han havde fået en kontrakt fra KIF Kolding København tilsendt, som kun manglede at få en underskrift.

Da KIF Kolding København ved juletid valgte at fyre træner Henrik Kronborg og hyre den spanske toptræner Carlos Antonio Ortega, blev kontrakten stillet i bero og kort efter trukket tilbage.

- Jeg skulle bare have skrevet under. Nu blev kontrakten ikke til noget, fordi der kom et trænerskifte, siger Jesper Konradsson til den lokale avis.

Jesper Konradsson manglede kun at skrive under med KIF Kolding København, men blev vraget efter en trænerfyring (Foto: Bíldbyrån)
Jesper Konradsson manglede kun at skrive under med KIF Kolding København, men blev vraget efter en trænerfyring (Foto: Bíldbyrån)
 

KIF Kolding Københavns sportschef Lasse Boesen har tidligere overfor Ekstra Bladet bekræftet interessen for den svenske landsholdsspiller, men den gamle EM-helt har også fortalt, at den nye træner, Carlos Antonio Ortega skal sætte holdet til den kommende sæson.

Den nye spanske træner har valgt at bryde med en mangeårig Kolding-tradition med svenske spillere og vil i stedet satse på landsmænd samt en 'svensk-spansk spiller'.

Selv om KIF Kolding København først vil fortælle om nye spillere på et pressemøde i juni, er det sluppet ud, at den spanske EM-sølvvinder, Niko Mindegia, Pick Szeged, er foretrukket frem for Jesper Konradsson, og playmakeren med en fortid i San Antonio sammen med Kasper Hvidt, Lars Jørgensen og Lasse Boesen vil i følge vedholdende rygter få selskab af landsmanden, en anden EM-sølvvinder Antonio Garcia, ligeledes Pick Szeged og tidligere Paris Handball.

Den svenske landsholdsspiller Philip Stenmalm, som pt. spiller for den spanske topklub La Rioja, har selv fortalt, at han skifter til KIF Kolding København sammen med et par spanske topspillere!

Håndboldligaen har efter nogle år fået stoppet trafikken, så der til næste sæson vil komme næsten lige så mange spillere til Danmark, som der rejser til udlandet.

Blandt de 'nyankomne', som vil spille i Danmark, er et par velkendte ansigter som f. eks. Arnor Atlason, tidligere FCK og AG København, Robert Gunnarsson, tidligere Århus og Espen Lie Hansen, tidligere Bjerringbro Silkeborg,

De skifter, de rejser

Tvis Holstebro:

Ind: Victor Östlund, Guif Eskilstuna, Kasper Kildelund, GOG, Rasmus Lind, Ribe Esbjerg, Vignir Svavarsson, HC Midtjylland, Jonas Porup, Mors Thy, Torbjørn Sittrup Bergerud, Lugi.

 Ud: Jonas Larholm, Sävehoff, Patrick Wiesmach, Aalborg, Sigurbergur Sveinsson?, Jonas Hansen og Søren Tau, begge Ribe Esbjerg

KIF Kolding København:

Ind: Antonio Garcia og Niko Mindegia, Pick Szeged, Philip Stenmalm, La Rioja.

Ud: Lasse Andersson, Barcelona, Lukas Karlsson, Ribe Esbjerg, Kasper Irming, Skanderborg, Kristian Asmussen, stopper.

Århus:

Ind: Robert Gunnarsson, Paris, Anders Martinusen, Odder.

Ud: Kasper Olsen, BSV, Rune Ohm, Ringsted,.

Skjern:

Ind: Tandri Mar Konradsson, Ricoh Sverige.

Ud: Matthias Flohr, Balingen.

Bjerringbro Silkeborg:

Ind: Sebastian Frandsen, Ribe Esbjerg, Jacob Lassen, Randers.

Ud: Mads Christiansen, Magdeburg, Dennis Kirkegaard, HC Midtjylland, Kasper Larsen, Mors Thy, Anders Hallberg, Lugi.

GOG:

Ind: Magnus Jøndal, Arendal, Gøren Johannesen, Viking Stavanger.

Ud: Lars Hald, Chartres, Aku Kreutzmann, Ribe Esbjerg, Kasper Kildelund, Tvis Holstebro.

Aalborg:

Ind: Arnor Atlason, St. Raphaël, Tobias Ellebæk, Mors Thy, Patrick Wiesmach, Tvis Holstebro.

Ud: Emil Berggren?

SønderjyskE:

Ind: Thorsten Fries, Ricoh.

Ud: Magnus Gullerud, GW Minden, Daniel Freyr Andresson, FH Island, Lasse Worm, DH Flensburg.

Mors Thy:

Ind: Nickolei Jensen, Skive.

Ud: Tobias Ellebæk, Aalborg, Søren Haagen, Ribe Esbjerg.

Skanderborg:

Ind: Kasper Irming, KIF Kolding København.

Ud: Tim Sørensen, Kristianstad.

Ribe Esbjerg:

Ind: Lukas Karlsson, KIF Kolding København, Søren Tau og Jonas Hansen, Tvis Holstebro, Aku Kreutzmann, GOG.

Ud: Sebastian Frandsen, BSV, Morten Vium?

Midtjylland:

Ind: Lars Eggen Rismark og Eivind Tangen, begge Fyllingen Bergen, Espen Lie Hansen, Bregenz, Rasmus Carlsen, Halden.

Ud: Pascal Hens?, Nicolaj Nørager, Skive.

Nordsjælland:

Ind: Nicolas Lundbye Kristiansen, HIK.

Randers:

Ind: Jorn Smits, Volendam, Arnor Stefansson, IR Reykjavik.

Ud: Jacob Lassen, BSV.

 

 

3 kommentarer
Vis kommentarer