Kolding fik et GOG i nødden

Det kører ikke for Kasper Hvidt og Co, der måtte nøjes med et point mod GOG – og legende let kunne have tabt dem begge

Kolding kunne ikke tage sejren mod GOG. (Foto: Anders Brohus)
Kolding kunne ikke tage sejren mod GOG. (Foto: Anders Brohus)

KOLDING (Ekstra Bladet): Nu kan ingen jo vide, om folk i Kolding går med høreapparater, fordi de har været for hyppige gæster i det lokale harpiks-mekka – eller om lydniveauet bare er så HØJT, fordi gæsterne er kendt for at være hørehæmmede.

Men det er i hvert fald en kendsgerning, at volume-knappen er skruet godt og grundigt i bund, når Kasper Hvidt og Co. luner biceps og triceps før kampen til dunkende techno-rytmer, der ikke lige lyder som noget, der rammer målgruppen helt præcist.

For at det ikke skal være løgn, opfordrer hal-speakeren med jævne mellemrum publikum til at lave noget larm! Men hvad skal tilskuerne dog stille op? Det er som at be’ radioens pigekor om at overdøve AC/DC fra orange scene.

Jannick Green trak det længste strå mod Anders Eggert. (Foto: Jens Dresling) Håndbold Green snød Eggert i tysk drama

Uanset hvad: Lydniveauet alene kan ikke overdøve det faktum, at KIF Kolding København er i slutspils-mæssig krise. Veteranerne tabte første slag i Aalborg – den slags kan ske.

Men på hjemmebane mod GOG SKULLE de koldingensiske københavnere simpelt hen bare slå til og rutineret drible to point i hus oven i de to, de efter talrige juristers gransken af lovtekster og paragraffer endte med at sende tilbage til Kolding, inden slutspillet startede.

Kasper Hvidt har før taget pippet fra et par unge GOG-spillere – og gjorde det igen. Men store, stoute Andreas Holst Jensen med tordenhugget og stenansigtet er ikke sådan at kule ned, og nok nappede den 40-årige veteran to gange i træk afslutninger fra en helt fri Kasper Kildelund – men hvad hjælper det, når Tobias Møller stjæler riposten og scorer sikkert.

På det tidspunkt var mesterskabs-favoritterne godt og grundigt nede i den fynske sæk. Bagud med ufattelige 14-20 et dusin minutter inde i anden halvleg. Folket på lægterne så vantro til – og brølede frustrationerne ud over spillerne, når Bo Spellerberg eller ungtyren Lasse Andersson i brutale misforståelser sendte bold over sidelinjen eller væk i form af et indspil til en mand, der simpelt hen bare ikke var dér, hvor bolden endte.

Jyderne førte jævnligt med én i en første halvleg, der i perioder fungerede som ren udveksling af mål – indtil hjemmeholdet dummede sig, tabte bolden i undertal og tillod GOG’s norske keeper Espen Christensen at sende GOG til pause i front med én på en ’lang’ scoring i tomt bur.

I Nordsjælland Håndbold er man klar til at fortsætte kampen. (Foto: Lasse Kofod) Håndbold Håndbold-cirkusset fortsætter: Nu protesterer Nordsjælland

Starten på anden rundgang blev helt forfærdelig set med KIF-briller. Gæsterne drønede igennem på kontraer efter endnu et jysk boldtab, og det var først, da Antonio Carlos Ortega satsede hele butikken med en ekstra stregspiller og uden keeper i eget angreb, hjemmeholdet fik vendt løjernes skæve gang igen.

’Simply the best’ tordner ud af det voluminøse højttaler-anlæg, når Kasper Hvidt har gjort noget godt. Den hører man tit! For eksempel, når Kolding på fynske boldtab, nogle rappe Kasper Irming-scoringer og to bold-stjælerier af den gamle GOG-kæmpe Torsten Laen har slæbt sig op på 25-25 fire minutter tid.

Så nupper man da bare Frederik Clausens drøn af et skud – eller til allersidst: Parerer Andreas Holst Jensen for gud ved hvilken gang og sikrer – som et minimum – KIF Kolding København uafgjort 26-26.

Det er bare ikke godt nok, og det kunne tydeligt spores på spillernes ansigtsudtryk umiddelbart efter pausefløjt. Fynboerne rystede også opgivende på hovederne og kiggede bestyrtede i gulvet i ærgrelse over, at de havde sensationen i de barkede næver – men slap dyret fri, da de skulle til at pelse det.

Tønder-spillerne var ellevilde efter den vanvittige afslutning. (Foto: SJ-Medier) Håndbold Udskældt dommerpar straffet efter kontroversiel dom

Grønlandske Minik Dahl Høegh  havde en af sine bedre dage og bombede flittigt løs med stor succes, og Kasper Hvidts kollega, norske Espen Christensen, sprang også rundt som en lækat på speed i målet og tog utrolige bolde fra Lasse Andersson, Konstantin Igropulo med flere.

Det blev stort drama, som når håndbold er allerbedst. Og heldigvis uden dommer-assistance denne onsdag. Tværtimod – og på trods af de mange fejl – med lækkerier, som da Magnus Landin på dristigt vip udlignede til 26-26 kort før slut og dermed lukkede måltavlen.

Og i slutfasen kunne man sgu ligefrem høre TILSKUERNE, der heftigt heppede på drengene. Derfor er det selvfølgelig ikke nogen umulighed, at Carlos Ortega har fået hørepropper og ørevoks til at poppe ud af ørerne på Lars Jørgensen og Co. efterfølgende…

Men man kan selvfølgelig ikke afvise, han har talt for døve øren…

Peter Ballings sæson kan være slut. (Foto: Anders Brohus) Håndbold Tvis-træner frygter slem Balling-skade: Det var et chok

2 kommentarer
Vis kommentarer