Kolding-ledelse trækker sig efter økonomisk kamp

Ledelsen i håndboldklubben opgiver at få økonomien til at hænge sammen til den kommende sæson og trækker sig

KIF Kolding sagde i slutningen af marts farvel til cheftræner Ulf Sivertsson på grund af økonomiske problemer. (Arkivfoto) Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
KIF Kolding sagde i slutningen af marts farvel til cheftræner Ulf Sivertsson på grund af økonomiske problemer. (Arkivfoto) Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Følg Håndbold

Der skal skiftes ud på de ledende poster i den danske håndboldklub KIF Kolding.

Tirsdag oplyser klubben i en pressemeddelelse, at bestyrelsen trækker sig, fordi det ikke er lykkedes at få økonomien til at hænge sammen til den kommende sæson.

Klubben har blandt andet forsøgt at forhandle en aftale om lønnedgang på plads med spillerne, men det er ikke lykkedes, lyder det.

- På baggrund af Covid-19-situationen er det KIF-bestyrelsens opfattelse, at man på et par måneder inden sommerferien og ligastart ikke vil være i stand til at fremskaffe de økonomiske sponsormidler, der skal til for at drive klubben i den første halvdel af sæsonen.

- Derfor er det ærgerligt, at vi ikke kunne få enderne til at nå sammen, men skulle der være andre, som mener, de kan løfte denne opgave, er de hjertelig velkommen til at kontakte os, siger afgående bestyrelsesformand Brian Stein i pressemeddelelsen.

Mastodont i dansk håndbold
Bestyrelsen vil formelt trække sig på en generalforsamling om to uger, lyder det.

KIF Kolding er blandt de mest succesfulde klubber inden for dansk herrehåndbold i nyere tid, men har de seneste år kæmpet med en hårdt ramt klubkasse. I slutningen af marts sagde man på grund af økonomiske problemer farvel til cheftræner Ulf Sivertsson.    

Men det blev ingenlunde løsningen på den finansielle problematik, der graver sig dybt ned i klubben.

Tidligere i maj fremlagde den nu afgående bestyrelsesformand Brian Stein de triste udsigter over for Ekstra Bladet. Og han var helt klar mælet.

- Vi er hårdt ramt, og det står da virkelig slemt til. Der er dog ikke nogle ude fra, som har truet os med konkurs. Det er os selv, der er gået ud og har grebet ind her. Vi bliver nødt til at sige til vores omgivelser, at vi har respekt for, at virksomhederne ikke kan komme og give os 75.000 eller lignende, fortalte Stein ved den lejlighed.

KIF Kolding er langt fra den eneste håndboldklub, der har været hårdt ramt under coronakrisen.

Flere professionelle danske hold er ramt på både herre- og damesiden.

Håndboldsæsonen blev 20. april lukket ned før tid, uden at alle kampe blev spillet.

KIF Kolding sluttede som nummer 12 i Primo Tours Ligaen. Aalborg Håndbold blev kåret som mester.

Rekorden for flest DM-titler indehaves af netop KIF Kolding, der har taget guldet 14 gange.

FAKTA: KIF Kolding har vundet DM 14 gange

KIF Kolding er hårdt ramt på pengepungen, og tirsdag meddelte bestyrelsen, at den trækker sig, fordi det ikke er lykkedes at få økonomien til at hænge sammen til den kommende sæson.

Her kan du læse lidt fakta om KIF Kolding, der er den mest vindende klub inden for dansk herrehåndbold:

* KIF Kolding blev stiftet i 1941 under navnet Kolding IF.

* I 1984 rykkede herreholdet op i den bedste danske række og har været der siden.

* Klubben vandt sit første danske mesterskab i 1987. I alt har Kolding vundet 14 mesterskaber. Det er flere end nogen anden klub i dansk håndboldhistorie. Det seneste mesterskab blev vundet i 2015.

* I 2002 spillede klubben sig frem til semifinalen i Champions League.

* I 2012 indgik klubben et samarbejde med det tidligere AG København og ændrede navn til KIF Kolding København. Samarbejdet stoppede i 2018, og klubben ændrede navn tilbage til KIF Kolding.

* Den jyske klub har haft et væld af stjernespillere på holdet gennem tiderne. Blandt andre kan nævnes Kasper Hvidt, Joachim Boldsen, Bo Spellerberg, Lasse Boesen, Lars Christiansen og Lars Krogh Jeppesen.

Mere fra Ekstra Bladet+

'Tøsedrengen'

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind