Kom i uvejr efter uheldig udtalelse: Nu forklarer han sig

Morten Henriksen bryder sig ikke om, at kvindelandsholdet skal læse kritiske artikler

Morten Henriksen forklarer sig til medierne. Foto: Lars Poulsen
Morten Henriksen forklarer sig til medierne. Foto: Lars Poulsen

OLDENBURG (Ekstra Bladet): Der har længe været stille om DHF’s sportschef Morten Henriksen, der tidligere på året overtog posten efter den karismatiske Ulrik Wilbek. Men i et interview med Jyske-Vestkysten torsdag fik Morten Henriksen kastet sig ud i en form for mediekritik, og det har udløst en del reaktioner.

Vi citerer:  

’’Det handler også om, at visse medier skal have en pokkers masser kliks på nettet og udfylde en masse sendetid. Så hvis jeg kunne forbyde adgang til medier, ville jeg gerne gøre det. Min bedste anbefaling til alle omkring det hold ville være, at de skulle lukke ned for medierne, når de kom til et mesterskab’’.

Det fik Ekstra Bladets Sportschef Allan Olsen til at fare i blækhuset, og han kaldte udtalelsen fra Henriksen for ’absurd og amatøragtig’!

Sent torsdag eftermiddag trænede landsholdet i en lidt primitiv hal uden for Oldenburg. Med i bussen til hallen var også Morten Henriksen, og han forklarede sig gerne.

- Det hele tager udgangspunkt i et spørgsmål om, hvorvidt vi er fokuserede nok i lejren. Der har været noget omkring maden og om målsætning og om mange kampe, og jeg blev spurgt, om det ikke lidt var en taberkultur, og om vi manglede fokus.

Foto: Lars Poulsen
Foto: Lars Poulsen

- Men sådan oplever jeg det slet ikke. Vi har nogle piger og nogle ledere, der er fuldt fokuserede på opgaven. Og så kom vi til at snakke om medierne.

- Jeg anerkender, at det er skide fedt for håndbolden, at der er så meget fokus, som der nu er. Men det koster også nogle negative historier i ny og næ. Og når der er negative historier, så har jeg den hypotese, at vi ikke bliver bedre af at læse noget negativt om os selv.

- Og det er egentligt ligegyldigt, om det er i medierne eller på de sociale medier, som måske er endnu værre.

- Men har du oplevet negative historier ved den her slutrunde?

- Ja, vi finder vel både det gode og det dårlige. Men det er ikke noget specifikt i forhold til dame-VM. Det er en generel antagelse af, at vi ikke bliver bedre af at læse kritiske artikler om os selv under en slutrunde.

- Ser du helst, at spillerne ikke læser artikler, eller at de ikke bruger de sociale medier, mens de er her?

- Vi lever i en verden, hvor jeg ikke kan bestemme. Men hvis jeg skulle anbefale noget, ville jeg sige: Lad være med at læse artikler. Lad være med at gå på Facebook og lad være med at se indslag. Fokuser på jeres håndbold og på de ting, I kan gøre noget ved.

Foto: Lars Poulsen
Foto: Lars Poulsen
 

- Har du sagt det til dem?

- Nej, det er ikke min opgave. Det kan være noget, jeg evaluerer med lederstaben.

- Du har også snakket om janteloven. Hvad ligger der i det?

- I Danmark er der – og det er positivt – så meget dækning af håndbold. Men det er ikke kun hurra-fasen. Jeg kan godt opleve nogen gange, at vi også finder hullerne i osten. Alle bliver glade for at læse rosende omtale. Det må pigerne gerne læse. Men man kan ikke kun selektere.

- Vi skriver, når en spiller har leveret en dårlig indsats.

- Det skal I også gøre. Men det er ikke ensbetydende med, at pigerne bliver bedre af det. Jeg kan heller ikke gøre noget ved, at hr og fru Jensen inde på Facebook kritiserer pigerne. Og det er måske nok værre på de sociale medier, hvor man står mindre til ansvar for, hvad man skriver.

- Har du noget imod, at pressen snakker med spillerne?

- Overhovedet ikke. Det er jo det, vi lever af. Det fantastiske ved håndbold er, at spillet rører så mange mennesker. Ellers var I her jo ikke. Så var vi her ikke nogen af os. Men pigerne bliver ikke bedre af at læse negative historier, siger Morten Henriksen.

Se også: Stop dig selv, sportschef: Det HER ER årets dummeste udtalelse

Se også: Fin sejr - men hvor er attituden?

Se også: Landsholdet flygtede fra hotel-buffet: Sådan har de løst pinlig madkrise

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Steffan Kærulf Frandsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen