Kronborg erstatter svensk målmandslegende som assistent

Henrik Kronborg bliver Gudmundur Gudmundsson assistenttræner, efter at Tomas Svensson har valgt at stoppe.

Henrik Kronborg bliver ny assistenttræner på herrelandsholdet. (Foto: Claus Bonnerup)
Henrik Kronborg bliver ny assistenttræner på herrelandsholdet. (Foto: Claus Bonnerup)

Den svenske målmandslegende Tomas Svensson stopper som assistenttræner på det danske herrelandshold i håndbold efter landsholdets samling i juni.

Svensson tiltrådte i september 2014, og baggrunden for opsigelsen er, at han har for travlt i jobbet som målmandstræner i bundesligaklubben Magdeburg til at kunne varetage rollen som assistent.

Foto: Lars Poulsen Håndbold Århus Håndbold henter skudstærk back i GOG

Afløseren for Svensson bliver Henrik Kronborg, der tiltræder 1. juni 2016 og dermed også er med, når herrelandsholdet møder ind til den kommende samling.

- Henrik Kronborg har gennem de seneste år fungeret som træner for udviklingstruppen, når de har været samlet, så han er dermed i forvejen tæt på arbejdet.

- Derudover har han tidligere været assistenttræner for herrelandsholdet, og da Gudmundsson meget gerne vil tilknytte ham, var det et naturligt valg, siger sportschef i Dansk Håndbold Forbund (DHF), Ulrik Wilbek, i en pressemeddelelse.

Håndbold Dansk træners smadrede t-shirt gik Europa rundt: Det var sgu da pinligt!

Kronborg, der i klubregi har været mange år i først Nordsjælland og siden KIF Kolding og KIF Kolding København, har en lang historik i DHF-systemet, og han ser frem til gensynet.

- Jeg er rigtigt glad for, at jeg igen skal arbejde med herrelandsholdet, og jeg glæder mig meget til opgaven, siger Kronborg og fortsætter:

- Jeg kender de fleste spillere og ledere særdeles godt efter VM i Spanien i 2013, og jeg ser frem til at bidrage med de input, jeg har til spillet, bakke op omkring holdet og bistå med analysearbejdet før og efter kampene.

I DHF-regi startede Kronborg som assistenttræner for Ole Nørgaard på ungdomslandsholdene i 2005-2007, og i marts 2012 blev han ansat som U20-herrelandstræner.

Kort tid efter blev han tilknyttet som assistenttræner for Wilbek på herrelandsholdet, indtil en diskusprolaps tvang ham til at stoppe ved udgangen af 2013.

Herrelandsholdet samles næste gang i juni til to playoff-kampe mod Østrig om en plads ved VM i 2017 i Frankrig.

Nikola Karabatic og Mikkel Hansen er begge nomineret til verdens bedste i 2015 (Foto: Lars Poulsen) Håndbold Mikkel Hansen kan blive kåret til verdens bedste igen

1 kommentar
Vis kommentarer