Annonce:
Annonce:

Lærke banker løs på Pytlicks dør

Strategen Lærke Møller fra Tvis Holstebro lagde i 32-20-sejren over Serbien godt med lodder i posen, inden Jan Pytlick skal vælge sin 16. og sidste EM-spiller

Med en flot kamp mod Serbien viste Lærke Møller, at hun er mere end EM-klar. (Foto: Lars Poulsen)
Med en flot kamp mod Serbien viste Lærke Møller, at hun er mere end EM-klar. (Foto: Lars Poulsen)
Annonce:
Følg Håndbold

LARVIK (Ekstra Bladet): Hvis Jan Pytlick havde været tvunget til at udtage sin 16. og sidste EM-spiller på baggrund af det første kvarter mod Serbien, havde Lærke Møller nappet billetten – ved at sidde på bænken!

Lotte Grigel fik taktstokken fra start mod Balkan-artisterne og lykkedes ikke med særligt meget på et dansk hold, der virkede tømmermandsplaget og tempo-forladt i forhold til de noget mere løsslupne løjer mod nordmændene sent torsdag aften.

Anne Mette Hansen og Lærke Møller er de to spillere, valget står imellem. Den unge københavner fik chancen fra start, men virker tung, langsom og uden mod til at fyre af fra distancen. I stedet satser hun på gennembrud, der let kan få en noget møvende karakter og af og til koster angrebsfejl.

Slagen nordmand: Danmark er guld-favorit

Annonce:

Retfærdigvis skal det dog tilføjes, at hun satte Ann Grete Nørgaard op til to scoringer fra fløjen – men hun fik også en ordentlig landstræner-sviner og en solid og kontant opfordring til IKKE at gemme sig i et dansk kontra-stød, der løb totalt ud i sandet med en strandet Lotte Grigel uden spilstationer frem ad banen.

Så kom der anderledes fart over løjerne, da Lærke Møller endelig kom i aktion i turneringen efter en lang dag på bænken i går. To scoringer og fire assister til klubkammeraten Kristina Kristiansen, der demonstrerede glimrende evner som aflastning på venstrefløj – og såmænd også med et præcisions-hug fra egen banehalvdel mod et tomt serbisk bur.

Nu skal landstræneren naturligvis ikke udfylde check-in listen til EM-jetten på én halvlegs aktioner, men der er i hvert fald intet, der tyder på, at det IKKE er en god idé at have tre playmakere i truppen. Lærke Møller og Kristina Kristiansen spiller jo også på hold sammen hjemme i Holstebro og tramper i sagens natur ikke rundt oven i hinanden på samme position for vestjyderne i ligaen – og kan selvfølgelig også fungere fremragende sammen under EM-slutrunden.

Annonce:

Håndboldheltinde: Av, nu har jeg fire forstuvede fingre

Faktisk var samtlige tre playmakere på banen samtidig i en undertals-situation. Og overblik, timing og en flot slalom-scoring til 12-9 vidner i hvert fald om, at klassen fortsat er høj hos den letfodede Lærke Møller, der også pev et langskud ind med affekt efter pausen.

Efter en rodet og sløv start fik Danmark fart på spillet ved 8-8 – netop da Lærke Møller var blevet sendt i aktion, og de rød-hvide førte solidt med 18-13 ved pausen mod serberne, der mangler klassespillere som Andrea Lekic og Sanja Damnjanovic i forhold til sidste år.

Pernille Holst Holmsgaard blev sparet og var savnet i forsvaret, Rikke Poulsen kunne ikke ramme Sandra Toft-klassen i målet før pausen, men fik dog langt bedre fat i anden halvleg - Kristina Kristiansen er en glimrende fløj, Danmark vandt sikkert over en flok trætte serbere.

Og Lærke Møller er EM-klar!

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det er rent hykleri og lugter langt væk af hævn
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: