Landin: En fiasko hvis vi ikke kommer til OL

Trods svingende resultater ved de seneste slutrunder regner Niklas Landin med dansk OL-deltagelse til sommer

Niklas Landin mener, at Danmark bør sikre sig OL-billetter, selv om der er hård konkurrence fra Norge og Kroatien. (Foto: Ernst van Norde)
Niklas Landin mener, at Danmark bør sikre sig OL-billetter, selv om der er hård konkurrence fra Norge og Kroatien. (Foto: Ernst van Norde)

Med Kroatien, Norge og Bahrain som modstandere venter der det danske håndboldlandshold hårdt arbejde for at sikre sig OL-billetterne i weekendens kvalifikationsturnering i Herning.

Men selv om kroaterne og nordmændene i modsætning til Danmark nåede semifinalen ved EM i januar, er troen på egne evner så stor i den danske lejr, at målmand Niklas Landin ikke tøver med at kalde det en fiasko, hvis OL-kvalifikationen kikser.

- Ja, det ville være en fiasko. Det siger jeg, fordi vi har et rigtig, rigtig godt hold.

- Vi ved, at resultaterne ved de seneste slutrunder ikke har været gode nok. Vi er ydmyge over for opgaven, men er samtidig klar over, hvilke kvaliteter vi har, siger Niklas Landin.

Håndbold Gudmundur overrasker: Sender målmand ud af OL-truppen

Han hæfter sig ved, at Danmark har vundet de fire seneste indbyrdes kampe mod Kroatien, som ikke har slået danskerne siden OL i London for knap fire år siden.

Netop Kroatien er modstanderen i Danmarks første kamp fredag aften.

- Vi har formået at stå godt i forsvaret og få løbet nogle kontraer. Det skal vi gøre igen. Og så skal vi sørge for, at deres store stjerne, Domagoj Duvnjak, ikke kommer for meget i gang, siger Landin.

Nordmændene bliver en anderledes opgave. Norge har i en årrække rodet rundt i den europæiske mellemklasse, men overraskede voldsomt ved at blive nummer fire ved EM.

Håndbold DIF tilkender KIF Kolding sejren i Ortega-sagen

Spørgsmålet er, hvordan nordmændene reagerer på at have OL-billetter inden for rækkevidde.

- Det er svært at sige. Norge havde måske ikke regnet med at komme i en EM-semifinale, så de kunne spille helt frit. Forhåbentlig kommer de til at føle et større pres nu, når de har noget at leve op til, siger Niklas Landin.

Med fire år til næste OL siger det sig selv, at der er meget på spil for alle fire hold i Herning, hvor de to bedste kvalificerer sig til Rio de Janeiro.

- Vi vil gøre alt i verden for at komme med til OL. Det er de vigtigste kampe med landsholdet i lang tid, lyder det fra Kiel-målmanden.

Danmark møder Kroatien klokken 20.30.

2 kommentarer
Vis kommentarer