Landin i storform: Danmark ordnede Rusland

Russerne fulgte imponerende godt med i 50 minutter af en kamp, hvor Niklas Landin strålede, Mikkel Hansen blev bænket - og Henrik Møllgaard skadet

Nicklas Landin spillede en pragtkamp mod Rusland (Foto: Lars Poulsen)
Nicklas Landin spillede en pragtkamp mod Rusland (Foto: Lars Poulsen)
Følg Håndbold

Danmark-Rusland 31-25 (13-13)

GDANSK (Ekstra Bladet): Danskerne invaderede Gdansk i enorme flokke af rødblusede fans med voldsom appetit på frokost, fadbamser - og forventninger om en bombe af en håndboldens islagkage sidst på aftenen.

Men… Gudmundur Gudmundssons tropper indtog ikke i dén forstand halgulvet i EM-åbningen. Hvor fa’en var det lynhurtige angrebsspil fra optakten, Golden League i Frankrig og de mange træningstimer i Brøndby blevet af?

Spanske stjerner holder Tyskland på afstand i EM-åbning

Sløvt og hakkende som en gammel dieselmotor på tre cylindre hostede Danmark sig ind i slutrunden i en første halvleg, hvor stillingen godt nok var 13-13 ved pausen - men den russiske keeper Vadim Bogdanov var blot noteret for sølle tre parader! Og en redningsprocent på 19…

En del af forklaringen: Skud forbi eller over mål! Mikkel Hansen kan formentlig stadig huske, da han i Horsens i 2011 var ved at smadre Nikolaj Jacobsens scoringsrekord - i en EM-kvalkamp mod netop russerne. TV2-eksperten blev vist kun reddet af, at Ulrik Wilbek sendte skarpskytten på pause før tid - så Missil-Mikkel blev holdt nede (!) på 14 kasser af sin egen træner!

Mod Rusland anno 2016 var skytten mere end menneskelig. Han plaffede ganske vist fire bolde i boksen inden pausen – men missede lige så mange forsøg og skød helt forbi buret.

De 3-4000 danske tilskuere i hallen - ca. halvdelen af de små 8000 på lægterne - brølede allerede inden pausen L-A-N-D-I-N. Det blev ikke mindre i anden halvleg…

Danske EM-profiler i chok inden åbningsbrag: En stor løgn!

Tak for en keeper-præstation på en aften, da der virkelig var brug for de helt store mirakel-tricks og paradenumre bag et dansk forsvar, der egentlig havde fornuftigt fat i aksen omkring Henrik Møllgaard og Henrik Toft Hansen - men når målmanden har ni redninger alene på én halvleg og dermed en parade-procent på 41, kunne man vel godt forvente en enkelt kontra eller tre?

De kom så på sin vis lige efter pausen. Niklas Landin ikke bare fortsatte storspillet - københavneren lagde simpelt hen lige et ekstra lag på.

Dét, kombineret med Michael Damgaard entré - man sad jo og bævede lidt for, om den ankel virkelig kunne holde til et opgør med Den røde Hær – gjorde indledningsvis en pæn forskel.

Roekule-klapperen fra Lolland indtog scenen i stedet for en bænket Mikkel Hansen, hamrede så selvfølgeligt som overhovedet muligt to scoringer ind, og Danmark gik i front med tre. Hurtige opgiverkast, mere speed i offensiven - og en ordentlig sjat Landin-redninger tilsat Kevin Møllers ene straffe-redning - gjorde en vis forskel.

Men russerne halede alligevel ind ved 20-20. Så sad vi der igen… Det er jo altid et godt gæt, at et russisk hold, der starter med turboladeren banket i bund, går koldt og tør for krudt og kræfter på et tidspunkt.

Den aftale glemte den gamle værkbrudne stregkæmpe Dimitri Torgovanovs tropper fuldstændig…

Men gudskelov for Michael Damgaard, lollikkens lynhurtige antrit, den atombestykkede missilarm - og DHF’s fysioterapeuter… Sydhavsøernes farligste mand er også Danmarks hotteste skytte lige nu, og dén ros skal han i hvert fald have: En enkelt afbrænder eller en skæv aflevering ud over sidelinjen er i hvert fald ikke nok til at kue ham.

Montenegros talenter løb tør for kræfter

Holdet  bevarede også både ro og tålmodighed, og da Rasmus Lauge tilbage på banen igen kunne udnytte to russiske fejl til to rappe scoringer i kontra og dansk føring 28-23, var der ingen ende på begejstringen, og bølgen kørte hid og did og rullede fra hallen i Gdansk retur til Østersøen.

Henrik Møllgaard slog sig alvorligt, haltede ud til bænken, hvor Mikkel Hansen blev siddende hele anden halvleg! Senere gik Henrik Møllgaard til behandling ude i beton-katakomberne, og det kan blive en ond udgang på kampen, hvis den store vestjyde er ukampdygtig i kortere eller længere tid.

Men Danmark vandt trods alt ciffermæssigt komfortabelt med 31-25 - og Montenegro, som venter i næste opgør, bliver under alle omstændigheder en helt anden kaliber modstander, end russerne var - i 50 minutter.

Vi er i gang - trods alt. Niklas Landin er i dén grad!

Til sidst lignede det trods alt Gammel Dansk. Sådan en er der sgu nok også en del af de mange danske fans, der kan få uden recept søndag morgen…

Mere fra Ekstra Bladet+

Den 4. november 2020 forgreb Danmarks regering sig på demokratiet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind