Landin med pragtkamp: Her bowler han bolden i mål

Nicklas Landin var nøgle til succes, da Kiel slog Pick Szeged i Champions League. Målmanden scorede i første halvleg og snuppede i de afgørende minutter tre straffekast

Niklas Landin er i følge træner Alfred Gislason en af verdens bedste, når det gælder (Foto: Lars Poulsen)
Niklas Landin er i følge træner Alfred Gislason en af verdens bedste, når det gælder (Foto: Lars Poulsen)
Følg Håndbold

Det var tanken om at komme til at møde Champions League-mestrene, verdens mest vindende klubhold Barcelona, som var den store inspirationskilde for landsholdsmålmand Niklas Landin i de afgørende minutter af onsdagens 1/8 finale mod ungarske Pick Szeged.

Her snuppede landsholdsmålmanden tre straffekast,  så  de mange dobbelte tyske mestre THW Kiel kunne slå det afgørende hul og i løbet af kort tid  gå fra 29-26 til 32-26.

Det knækkede Pick Szeged, og THW Kiel, der efter at have tabt den første kamp med 33-29, skulle vinde med mindst fem mål kunne takket været Niklas Landins magiske minutter trække sig tilbage med en sejr på 36-29.

Nu venter de forsvarende CL-vindere Barcelona med bl. a. Jesper Nøddesbo om at komme i Final 4 i Köln i slutningen af maj.

- Niklas Landin var ekstraordinær og nøglen til vores succes, lød det fra Kiels islandske træner, Alfred Gislason til hjemmesiden, ehfCL.com.

- Han er der, når det gælder. Han er en af verdens bedste. Takket været ham blev resten af holdet bedre, lød det fra træneren.

Og Kiels topscorer, Marko Vujin delte også roser ud.

- Niklas Landin var fantastisk i kampens vigtigste fase, lød det fra serbiske 9 måls skytte.

Bowlede bolden i nettet
Udover de tre reddede straffekast i slutfasen havde Niklas Landin tidligere i kampen snuppet yderligere et forsøg fra 7 meter pletten, og i alt nåede danskeren op på en snes redninger i en kamp for udsolgt hus i Sparekasse Arena, og det vil sige 10.285 tilskuere.

De mange støjende tilskuere så også Niklas Landin i rollen som målskytte, da han fra eget mål nærmest bowlede bolden ind 11-7 i et tomt Pick Szegeds mål.

Nu venter Barcelona med bl. a. tre tidligere THW Kiel-spillere, Filip Jocha, Wael Jallouz og Gudjon Valur Sigurdsson, tidligere AG København, om at komme i en Final 4, hvor de to klubber mere alle andre har været næsten fast inventar.

Der spilles i sidste to uger i april med 1. kamp i Kiel.

SE NICKLAS LANDIN SCORE I TV-KLIPPET ØVERST OPPE

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner endnu en katastrofe

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+