Landin'erne viste VM-form i dansk test-sejr

Niklas Landin viste VM-form i målet – og lillebror bankede bolde i boksen, da han fik chancen i anden halvleg af en halvsløj testkamp

AALBORG (Ekstra Bladet): Giganten i Gigantium!

Danmark slog med møje og besvær Ungarn 24-21 efter 8-10 (!) ved pausen. Der er nok at tage fat på, og guldglansen var lidt mere end den anelse falmet, da OL-triumfatorerne indledte togtet mod ny hæder i Frankrig.

Niklas Landin er i hvert fald VM-klar – og hip-hip hurra for det. Uden kaptajnen var det da gået helt galt i den første af weekendens tre testkampe i Aalborg, hvor der godt nok var skruet heftigt op for lydniveauet med tilhørende ’larmo-meter’ og hele tjavsen.

Men når Volbeat-jingler og andre musik-refræner ikke kom buldrende ud gennem højttaler-anlægget, var der stille, åh så stille. Nærmest så ildevarslende tyst, at man kunne høre Mikkel Hansen lufte sine frustrationer over endnu en svensk dommerfejl og irriterende spil-afbrydelse, når kanonskytten helt klart mente, spillet burde have gledet videre.

Otte mål på en halvleg… Jamen, det er sgu svært sådan lige på stående fod at huske, hvornår et dansk landshold en uge før første VM-kamp har scoret så få gange på 30 minutter. Men sandheden er jo, at måltavler sjældent lyver – og Laszlo Nagy og de andre ungarske stjerner kunne gå til pause med cifrene 8-10 skrevet hvidt på rødt!

Brutal kamp om at undgå fravalg
Gudmundur Gudmundsson skal bl.a. bruge test-kampene til at vurdere, hvor han vil dække sig ind, og hvilke tre spillere, der skal saves ud af 19 mandstruppen senest mandag. En målmand og en stregspiller giver sig selv, og så er der en håndfuld håbefulde harpiks-atleter i brutal strid om at undgå den sidste nitte.

Med mindre islændingen altså vælger IKKE at tage samtlige fløjspiller med til byernes by, hvor første kamp mod Argentina bliver fløjtet i gang allerede fredag den 13. januar.

Landstræneren startede med den samme formation, der for fire måneder og en sjat siden spillede OL-guldet hjem i Rio de Janeiro. Det vil sige Casper U. Mortensen og Lasse Svan på fløjene, Morten Olsen som dirigent, Mikkel Hansen, Kasper Søndergaard, Henrik Toft Hansen og Niklas Landin som de øvrige – tilsat René Toft Hansen og Mads Mensah fra start i forsvaret.

Men der var sgutte meget OL-finale-glans over tempoet i angrebsspillet. Mikkel Hansen startede ellers relativt forrygende med en underhånd i semi-kontra smadret op i krydset, fine indspil – men blev konstant bremset af en årvågen ungarer i det magyarsk forsvar med masser af fysik og fut i futterne.

Lysende Landin
Fløjene brændte stort set alt, og Lasse Svan nåede vel alene på den ene halvleg op på lige så mange missere, som han præsterede totalt under otte OL-kampe. Fem forsøg til én kasse er sgutte hverdagskost fra dén højrehånd!

Men Niklas Landins ni redninger – tæt på 50 pct. – holdt i det mindste måltavlen nogen lunde i ave.

Så kom der heldigvis et helt andet drive i offensiven efter pausen, hvor der godt nok blev sendt nye spillere på banen i bundter. Michael Damgaard, Henrik Møllgaard, Hans Lindberg, Mads Mensah som højre back – og ’lille’ Landin. Og så var vi klar til en genudsendelse af den gamle Dirch Passer-film: Mig og min lillebror.

Magnus Landin lagde køligt tre bolde i kassen stort set i streg – blot for at se ungarerne buldre gennem en hullet defensiv med folk i problemer og gå i front 15-11. Nogle bold-erobringer og kontraer senere var den udlignet til 15-15, og pludselig kunne man høre 4087 tilskuere – der var næppe mange ungarere imellem…

Drama og hele to røde kort, da først Bence Banhidi var involveret i en brydekamp, der sendte René Toft Hansen på langs – og få minutter senere lykkedes det så den ungarske bænk at komme så voldsomt i kog, at træneren også måtte sendes til nedisning i den røde stol.

For at det ikke skal være løgn, gik den store Kiel-kæmpe i dørken nok engang, da Szabolcs Zubai gik til makronerne inde på øretævernes holdeplads – men ungareren slap ustraffet fra bataljen.

Det gjorde Danmark trods alt også, og nu kan festen i byggemarkedet fortsætte i Skjern fredag aften. En række flotte scoringer i slutfasen, hvor Michael Damgaard både scorede og leverede frispilninger fik trods alt stemningen til at koge på en torsdag ved Limfjorden.

Men der må godt komme lidt mere champagnebrus over løjerne fredag og søndag!

Barsk sortering før VM: De kan ende med Sorteper

Undrer sig over håndboldherrerne: Ærgerligt og forkert