Landins skæve start på drømmejob

Det bekymrer ikke landstræneren, at landsholdsmålmanden ikke har fået den ønskede start i THW Kiel

Niklas Landin har ikke oplevet den store succes siden Rhein Neckar Löwen-trøjen er blevet skiftet ud med Kiels trøje (Foto: Ernst van Norde)
Niklas Landin har ikke oplevet den store succes siden Rhein Neckar Löwen-trøjen er blevet skiftet ud med Kiels trøje (Foto: Ernst van Norde)

- Jeg er ikke bekymret. Det vil jeg gerne citeres for.

Ellers har landstræner Gudmundur Gudmundsson ikke den store lyst til at snakke om sin landsholdsanfører, Niklas Landins skæve start på drømmejobbet i THW Kiel.

Landstræneren har et stille håb om, at Niklas Landin allerede i aften i topbraget i Mannheim mod sin gamle klub, Rhein Neckar Löwen vil ramme den form, som i to sæsoner har gjort ham til Bundesligaens bedste målmand.

Lige nu er det for tit, at to meter målmanden f. eks. har en hånd eller en fod på bolden, som i sidste ende smutter ind over stregen.

Og nulpunktet blev vel ramt, da Flensburgs nye danske stregspiller, landsholdkollega Henrik Toft Hansen fra en spids vinkel scorede på ’hopskud’ mod ham i lørdagens Champions League-kamp.

Se også: Sublimt! Her scorer Landin Champions Leagues bedste kasse

Niklas Landin er mildest talt kommet skævt fra start hos mestrene, og garderingen i form af den tyske 'græker' Nikolas Katsigiannis har flere gange måtte redde kastanjerne ud af ilden.

Der er kun tre måneder til EM i Polen, og Gudmundur Gudmundsen må på grundlag af deres fælles fortid i Rhein Neckar Löwen, kende ham bedre end de fleste, så landsholdschefen kunne være dybt rystet over, at den normalt så sikre skanse pt. er hullet som en si.

- Jeg vil ikke sige mere, lyder det fra Gudmundur Gudmundsson, der i næste uge er klar med EM-sæsonens første landshold, og her vil Niklas Landin fortsat være hans førstevalg på målmandsposten.

Efter flere år som den 'evige toer' rent resultatmæssigt i GOG, Bjerringbro Silkeborg og Rhein Neckar Löwen samt det danske landshold bortset fra EM i Serbien 2012 skiftede Niklas Landin til de 20 dobbelte mestre fra THW Kiel med et erklæret mål om at komme til at løfte de store pokaler.

Se også: TV: Toft smadret ned - Landin blev helt  

Da Rhein Neckar Löwen med en vis Jesper 'Kasi' Nielsen som præsident, snuppede ham i forbindelse med VM i Sverige 2011, forsøgte Kiel at få ham til at rive kontrakten itu og i stedet komme til sejlerbyen ved Østersøen.

Nu er den 26 årige dansker langt om længe kommet på plads i Kiel, der er håndboldens svar på Bayern München i det tyske.

Kiel er håndboldens Bayern München

Han ankom med en skade i lysken helt tilbage fra VM i Qatar i januar og startede ved at blive sendt på skåneprogram, så mens holdkammeraterne svedte, lå danskeren på briksen og blev behandlet.

Selv om Niklas Landin siden VM i Sverige 2011 har stået i mål bag hardnitteren, René Toft Hansens bredde skulder på landsholdet, kræver det tilvænning at skifte fra Rhein Neckar Löwen til THW Kiel, også selv om manden foran ham er en god ven.

Allerede i Gudmundur Gudmundssons tid hos løverne blev forsvarsspillet en vigtig del af Rhein Neckar Löwens strategi, som er blevet videreudviklet under træner Nikolaj Jacobsen.

Se også: Kiel vandt trods formsvag Landin

Taktikken går i alt enkelthed ud på at sætte hurtigløberne, landsholdsfløjene Patrick Groetzki og Uwe Gensheimer i scene.

I Kiel har mestrene et anderledes forsvar med den fremskudte kroat, Domagoj Duvnjak i en vigtig rolle.

Skaden og nyt forsvar er gode forklaringer på, at landsholdsmålmanden ikke er startet på toppen, men er rangeret som den pt. 8. bedste i Bundesligaen, mens den nye tyske landsholdsmålmand, Martin Ziemer, holdkammerat med Morten Olsen i Hannover Burgdorf, indtager danskerens normal faste 1. plads på målmændenes rangliste i verdens hårdeste turnering.

TV: Se Landin med klasseredninger for Rhein Neckar Löwen i klippet herunder

0 kommentarer
Vis kommentarer