Landsholdets åbenbaring åbner Rødby-Krudtgarten

Kanonkongen fra Rødby ’hakker lortet ind’ og bankede otte bolde i kassen på en halvleg, men ærgrede sig alligevel over en kikset underhånd

Michael Damgaard smadrede otte bolde i kassen mod Norge. (Foto: Lars Poulsen)
Michael Damgaard smadrede otte bolde i kassen mod Norge. (Foto: Lars Poulsen)

PARIS (Ekstra Bladet): Det var rå pøbelfryd, da Mads Mensah med en underhånd jernede kuglen op i krogen, og det var ren og uforfalsket verdensklasse, da Michael Damgaard – igen – hamrede kugler i boksen, som besad lollikken et repetergevær i stedet for en højre underarm.

Det kan godt være, han er prisgivet ved buffeten, når han med sin lamme venstrelab forsøger at balancere med en tallerken smækfyldt med pasta og kødsovs. Men stik ham to norske hvalfangere i et forsvar, og Michael Damgaard fører iskoldt harpunen af sted med en kraft, man næppe tror findes i så ’lille’ en krop.

Den 25-årige skarpskytte fra Rødby har egenhændigt åbnet ruten til Krudtgarten, og otte mål på ni forsøg - i én halvleg - fortæller om præcist kikkertsigte og stor selvtillid. Damgaard var den store lysende profil, da Danmark lørdag slog Norge 34-30 ved Golden League.

Se også: Griber ud efter EM-succes: Men kan ikke holde en tallerken

Mod Norge spillede han igen anden halvleg, da Gudmundur Gudmundsson skiftede kæde. Denne gang bankede han otte bolde ind på ni forsøg, og det sidste ærgrer ham stadig i minutterne efter kampen.

- Åh, den underhånd har drillet mig i lang tid. Jeg kæmper lidt med at få hevet den opad, men jeg har åbenbart ikke lært det endnu.

Du kunne jo spørge Mads Mensah…

- Ja, men det er nok primært mig selv, jeg konsulterer. Men Mensahs var fand’me flot, siger Michael Damgaard og griner.

- Vi lukker desværre lidt for mange mål ind, og jeg troede egentlig, vi havde fået det løst efter første halvleg. Vi laver også for mange tekniske fejl, så der er stadig en del, vi kan forbedre. Kevin står jo en fin kamp, men vi lukker alligevel 30 mål ind, og det er for mange, konstaterer Michael Damgaard.

Se også: Inden EM: Vi er gode til at finde på nye fejl

Er du tilfreds med dig selv?

- Jeg brænder jo en, så jeg er ikke helt tilfreds, siger han og griner. Det gør Michael Damgaard i øvrigt tit, og han fortsætter da også:

- Nej, jeg er rigtigt godt tilfreds med min indsats og håber, jeg kan blive ved med at bygge på. Jeg kan nok ikke lave ni mål mod Frankrig, men jeg vil håbe, jeg kan spille med en stor sikkerhed og lav fejlprocent. Det er det, jeg fokuserer på, siger Michael Damgaard.

- Jeg fokuserer på, hvad jeg kan ændre, og hvad jeg kan tage med videre – og jeg synes ikke, der er så meget, jeg IKKE kan tage med mig fra denne kamp. Der er vel kun det ene brændte skud, siger lollikken.

Se også: Damgaard smadrede Norge i mål-orgie

Mads Mensah viste på sin vis, hvordan man hakker den underhånd op i krogen, så håndled og underarm må have været på randen af krampe ved scoringen til 27-21. Det riv fik tilskuerne i AccorHotels Arena til at brøle af begejstring.

- Haha, jamen det er jo bare et mål. Det er da fedt nok at lave noget spektakulært, men den tæller kun for én, og der er ikke noget med stilkarakterer i det her spil, siger holbækkeren.

Jeg gætter på, du synes, at det er godt gået af Michael Damgaard?

- Ja, for fanden! Jeg må rose Damgaard, men samtidig må jeg også sige, at jeg står noget uforstående over for, at Norge ikke gør noget. Det gør det unægtelig noget nemmere for en playmaker, at man bare skal melde ’Barca’ op, og så vælger de at stå helt fladt på en mand, der lige har scoret fire-fem stykker kort forinden på nøjagtigt det samme. Det forstår JEG ikke – at de ikke vælger et modtræk, siger Mads Mensah.

- Så er det jo perfekt, at Michael er den type, han er, der ikke tænker: Gud, har jeg skudt for meget? Han bliver bare ved med at hakke lortet ind, og så længe det fungerer, behøver vi jo ikke have så mange ting på repertoiret.

Der er kun en ting, der ærgrer ham – den kiksede underhånd…

- Jaeh, men på en dag, hvor man scorer otte på en halvleg, skal man sgu også have lov til at forsøge en underhånd, hvor man måske kunne spørge, om det var den bedste chance at tage. Det var det nok ikke, men hvis det ikke skal prøves på en dag, hvor man har så meget gang i armen, som han havde, så ved jeg ikke hvornår, siger Mads Mensah.

Se også: Trods storsejr: Vi mangler stadig et forsvar

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere